Virrasztás, szentségimádás, vesperás, gyertyagyújtás, hangverseny

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. December 13-án 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Virrasztás a székesegyházban

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére december 14-én, pénteken 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Vakon Zsolt püspöki titkár lesz.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyháznál

Advent harmadik és negyedik szombatján, 15-én és 22-én 19 órakor gyertyagyújtás lesz a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren felállított koszorún. A szertartás után a katolikus karitász munkatársai meleg teát és egy kis harapnivalót kínálnak az ünneplőknek. A két méter átmérőjű koszorú harmadik gyertyája a püspökség munkatársai által vezetett szertartás keretében lobban majd lángra.

Szentmise a Vártemplomban

December 16-án, a hónap harmadik vasárnapján 16 órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai papokkal és hívekkel közösen esti dicsérettel (vesperás) egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök.

Karácsonyi hangverseny a székesegyházban

December 16-án, advent 3. vasárnapján 19 órakor kezdődik a keresztény felekezetek közreműködésével megrendezett karácsonyi hangverseny a nagyváradi római katolikus székesegyházban. Közreműködik: a római székesegyház Szent Cecília Gyermekkórusa – vezényel Oláh Gabriella; a Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet Vegyeskara – vezényel Garai Zsolt és Székely András; a Partiumi Keresztény Egyetem Vegyeskara – vezényel Kovács Gábor; a görögkatolikus székesegyház Bunavestire Kórusa – vezényel Radu Mureșan; az ortodox Nufărul énekkar – vezényel Loredana Pantea; a bazilika Szent László Gyermekkórusa és Énekkara – vezényel Kristófi János.

2018.12.10
Galéria