BMX életérzés szalontai módra

Nagyszalontán egy feltörekvő testvérpár, Bagosi Zsombor és Szabolcs hódol már évek óta a BMX kerékpározásnak. Már magas szintre fejlesztették tudásukat, ezért döntöttek úgy: szeretnének másoknak is segíteni abban, hogy megismerjék a BMX életérzést.

Bagosi Zsombor 18 éves, és öt éve ismerkedett meg a BMX kerékpározással. Vele beszélgettünk erről a világ minden táján népszerű sportról.

– Azelőtt négy évet gördeszkáztam, ezt folytatom manapság is, amikor csak módomban áll, de főképp a BMX felé hajlok, mivel látványosabb, és több lehetőséget látok benne.

– Miért épp ezt a sportágat választottad?

– Láttam, ahogy a nálam nagyobbak látványos trükköket csinálnak, az interneten is elég sok BMX-es videót néztem a gördeszkás filmek mellett. Bátyámnak is volt egy BMX kerékpárja, sokszor elkértem tőle, és kedvet kaptam hozzá, hogy jobban megismerjem ezt a sportágat. Összegyűjtöttem egy saját biciklire valót, majd azt folyamatosan fejlesztettem saját erőmből, illetve egy kis családi támogatással. Viszonylag hamar elsajátítottam a trükköket, kisebb-nagyobb sérülések árán, de ez nem vette el a kedvemet, hiszen ez a sport ezzel jár. Mindig használtam védőfelszerelést.

– Szeretnél komolyabban is foglalkozni ezzel a sportággal, vagy inkább csak hobbi marad?

– Amikor elkezdtem, én is világhírű BMX-es „rider” akartam lenni, de a lehetőségeim korlátozottak. Ennek ellenére a mai napig törekszem arra, hogy egyre jobb legyek, de ma már úgy gondolom, hogy csak hobbi szinten marad meg az életemben a BMX.

– Te és a testvéred hogyan tudnátok a kezdő BMX-eseknek segíteni?

– Bátyámmal, Szabolccsal jelenleg is segítünk a fiatalabbaknak, ha tanácsot kérnek tőlünk, és örömmel látjuk, hogy ők is rohamosan fejlődnek. Így a közösségünk is egyre nő, és egyre jobban érezzük magunkat, amikor kimegyünk és biciklizünk egy jót, s közben megosztjuk egymással gondjainkat vagy élményeinket.

– Mit üzennél azoknak, akik félnek nekivágni ennek a sportnak?

– Azt tanácsolnám, hogy legyen kitartásuk és bátorságuk legyőzni a félelmeiket, hiszen a BMX kerékpározásban nem az a fontos, hogy ki a jobb vagy ki a gyengébb, hanem az, hogy jól érezzük magunkat, ameddig a biciklin vagyunk, és kicsit kikapcsoljunk. Aki kedvet kapott ehhez a sporthoz, akár az itt olvasottaktól, vagy bárhonnan, ne féljen szólni nekünk, ha szeretne tanulni, mert bárkinek segítünk.

2018.12.04
Galéria
Ilyen és ehhez hasonló, látványos trükköket szívesen tanítanak a fiúk a BMX-es érdeklődőknek. Itt éppen Zsombor ügyeskedik
Bagosi Zsombor és bátyja, Szabolcs egy jól sikerült verseny után a kiérdemelt oklevéllel
Kulcsszavak: