Búcsú, vásár, gyertyagyújtás, szentségimádás

Templombúcsú Várad-Velencén

December 8-án, szombaton tartják várad-velencei római katolikus templom búcsúünnepét. A 11 órakor kezdődő szentmise szónoka Giosanu Leonard várad-olaszi plébános.

Jótékonysági Adventi Vásár a püspöki palota kertjében

December 8-án, szombaton 15 órától a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren ötödik alkalommal nyitja meg kapuit családok, gyermekek, szülők, nagyszülők előtt a Jótékonysági Adventi Vásár változatos kínálattal, házi készítésű karácsonyi süteményekkel, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal. A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglátogatja a vásárlók legkisebbjeit. A vásár főszervezője a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. Közreműködnek az Élet Autizmussal Egyesület, az Egyházzenei Központ, az Ifjúsági Központ, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a katolikus karitász, a nagyváradi és vidéki plébániák családos, illetve lelkiségi csoportjai, a Neokatekumenális Út nagyváradi képviselői, a Partiumi Háló Egyesület, valamint az Erdélyi Mária Rádió. Igazi adventi hangulatú, karácsonyt idéző délutánra számíthatnak. A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében lehet elvinni, az összegyűlt pénzt a katolikus karitász által működtetett szegénykonyha bővítésére, illetve két rászoruló család megsegítésére fordítják. A vásár 19 órakor a szabadtéri adventi koszorú második gyertyájának meggyújtásával zárul. A rendezvény ideje alatt meleg teát kínálnak a katolikus karitász munkatársai.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyháznál

Advent szombatjain, december 8-án, 15-én és 22-én 19 órakor gyújtják meg a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren felállított koszorú gyertyáit. A szertartás után a katolikus karitász munkatársai meleg teát és egy kis harapnivalót kínálnak az ünneplőknek. A két méter átmérőjű koszorú második gyertyája a Szent József-telepi plébánia által vezetett szertartás keretében lobban majd lángra.

Szentségimádás Tasnádszántón

December második vasárnapján, 9-én Tasnádszántón lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.12.03
Galéria