Búcsú, adventi gyertyagyújtás és jótékonysági vásár

Templombúcsú a Szent Katalin-telepen

November 27-én, kedden az 1935-ben épült Csodásérmű Boldogasszony plébániatemplom búcsúünnepét tartják a nagyváradi Szent Katalin-telepen. A 18 órakor kezdődő szentmise szónoka Reszler Mihály máramarosszigeti főesperes-plébános.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyháznál

Advent szombatjain, december 1-én, 8-án, 15-én és 22-én 19 órakor gyertyagyújtás lesz a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren felállított koszorún. A szertartás után a Katolikus Karitász munkatársai meleg teát és egy kis harapnivalót kínálnak az ünneplőknek. A két méter átmérőjű koszorú első gyertyája az egyházmegye szeminaristái által vezetett szertartáson lobban majd lángra.

Szentségimádás Tasnádon és Érsemjénben

December első vasárnapján, 2-án Tasnádon és Érsemjénben lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

Jótékonysági adventi vásár a püspöki palota kertjében

December 8-án, szombaton 15 órától a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren ötödik alkalommal nyitja meg kapuit családok, gyermekek, szülők, nagyszülők számára a jótékonysági adventi vásár változatos kínálattal, házi készítésű karácsonyi süteményekkel, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal. A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglátogatja a legkisebbeket. A vásár főszervezője a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. Közreműködnek az Élet Autizmussal Egyesület, az Egyházzenei Központ, az Ifjúsági Központ, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a Katolikus Karitász, a nagyváradi és vidéki plébániák családos, illetve lelkiségi csoportjai, , a Partiumi Háló Egyesület, valamint az Erdélyi Mária Rádió és a Neokatekumenális Út nagyváradi képviselői. A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében lehet elvinni, a bevéteét a karitász által működtetett szegénykonyha bővítésére, illetve két rászoruló család megsegítésére fordítanak. A vásár 19 órakor a szabadtéri adventi koszorú második gyertyájának meggyújtásával zárul. A rendezvény ideje alatt meleg teát kínálnak a karitász munkatársai.

2018.11.26
Galéria