Vízipóló és kosárlabda Román Kupa

A Nagyváradi VSK férfi vízi- és kosárlabdacsapata is a Román Kupa döntőjében való szereplést tűzte ki célul. Előbbi már bizonyíthatott a fináléban, utóbbira február 11–13. között vár ugyanaz a feladat.

A férfi pólócsapat két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Román Kupa Bukarestben megtartott döntőjét. A negyed- és az elődöntőben is magabiztosan nyert a Dorin Costrăș vezette együttes: a Kolozsvári Polit 19–4-re, a Bukaresti Dinamót 6–3-ra verte, így bejutott a fináléba. Ott a címvédő és sorozatban kétszeres bajnok Steaua volt az ellenfél, amely idén a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepel. A találkozón főleg támadásban játszott csapnivalóan a váradi együttes, és 7–1-es vereséget szenvedett (az egyetlen találat Szabó Roland nevéhez fűződött), így nem sikerült elhódítania a serleget.

A szintén váradi Crișul SK a nyolcadik helyen zárta a tornát, három vereséget elszenvedve. A Steaua elleni fiaskó után két szoros csatát játszott Marcel Hașaș együttese, az Aradi Amefától 12–11-re, míg a Kolozsvári Politól 9–7-re kapott ki az 5–8. helyekért vívott küzdelemben.

Váradon fogadják a szerbeket

A világ legjobb vízilabdacsapata látogat Váradra február 13-án a román válogatott ellenfeleként. A Világliga selejtezőjében az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb csapat lesz az ellenfél a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában. A találkozón a VSK-Digi két játékosa néz majd szembe egymással: Gojko Pijetlovics, a váradi gárda hálóőre ezúttal a vendégek kapuját óvja majd a góltól, míg Vancsik Levente a román válogatottat irányító szerb Dejan Sztanojevics szövetségi kapitány együttesében kap helyet.

A román csapat eddig a szerb és a horvát válogatottól is nagyarányú vereséget szenvedett, így pont nélkül áll a sorozatban.

Szentgyörgyön döntőznek

A férfi kosárlabdacsapat vereséggel kezdte az évet (83–76 Nagyszeben ellen), ám ezt követően legyőzte a Dinamót (104–65), majd pedig a Jászvásár (113–56), utána Marosvásárhely (108–55) és Galac (86–71) ellen is nyert. Cristian Achim együttese a Román Kupa nyolcas döntőjére készül, amelyre idén rendhagyó módon Sepsiszentgyörgyön kerül sor február 10–13. között. Az első ellenfél a Galaci Phoenix lesz, majd a Steaua–Timba párharc győztese következik. A másik ágon Kolozsvár–Pitești és Szeben–Temesvár párharcokra kerül sor. A finálét február 13-án rendezik, egy nappal később a hagyományos Észak–Dél All Star Gálát tartják ugyanott.

Ami a váradi keretet illeti, több változás is történt az elmúlt hónapban. Távozott a szerb Pedja Sztamenkovics, az amerikai Obbie Trotter és a montenegrói Nemanja Milosevics, helyükre érkezett az amerikai Kris Richard, a litván Vaidas Kriniauskas és a kanadai Sean Denison, utóbbi már játszott a VSK-ban. Sergiu Pop szintén eligazolt, helyére a junior válogatott Tudor Fometescu érkezett.

2018.03.08
Galéria
A vízilabdázóknak nem sikerült a bravúr
A kosárlabdázók még megszerezhetik a kupaserleget