Ünnepi és halottak napi szentmisék

Szentmisék rendje a székesegyházban Mindenszentek ünnepén

November 1-én, csütörtökön, Mindenszentek főünnepén a nagyváradi római katolikus székesegyházban vasárnapi program szerint lesznek a szentmisék: 8, 10, 11.30 és 18 órakor.

Megemlékezés és ima a temetőkben

„Az egyház bölcsen szorosan egymáshoz kapcsolta Mindenszentek ünnepét és a halottak napját. Istent dicsőítő és a boldogokat tisztelő imánkhoz kapcsolódnak engesztelő fohászaink azokért, akik megelőztek bennünket az ebből a világból az örök életbe való átmenetben.“ (Ferenc pápa) November 1-én, csütörtökön, Mindenszentek ünnepén 15 órakor a Rulikowszki temetőben a Steinberger kápolnánál, 16 órakor pedig az egykori Olaszi temetőben található Gerliczy-, illetve a Markovits-kápolnánál imádkoznak elhunytaikért Nagyvárad katolikusai, papok és hívek közösen.

Szentmisék rendje halottak napján

November 2-án, pénteken, halottak napján 7 és 9 órakor a nagyváradi székesegyház kriptájában mutatnak be szentmisét az elhunytakért. 18 órakor Böcskei László megyés püspök az egyházmegye elhunyt híveiért mutat be szentmisét a székesegyházban. Közreműködik a székesegyház Szent László Ének- és Zenekara.

Szentmise az elhunyt püspökökért

Halottak napját követően, november 3-án, szombaton 18 órakor az egyházmegye elhunyt püspökeiért és kanonokjaiért mutatnak be szentmisét a székesegyház kriptájában.

2018.10.30