Új nemzetközi légi járatok indulnak Nagyváradról

Spanyolországba és Olaszországba indít december 1-től menetrend szerinti repülőjáratokat Nagyváradról a Tarom, jelentette be Pásztor Sándor, Bihar Megye Tanácsának RMDSZ-es elnöke és Werner Wolff, a román állami légitársaság vezérigazgatója hétfői nagyváradi sajtótájékoztatóján.

Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök tudatta, hat hónapja folynak a tárgyalások a Tarom vezetőségével, és megszülettek az első konkrét eredmények. A Bihar megyei önkormányzat kiemelt célja az alárendeltségében működő Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér fejlesztése, ezért több légitársasággal is egyeztetnek charter- és menetrend szerinti járatok beindításáról. Jövő nyárra már tudható öt charter-járat működtetése, és továbbiak is lehetségesek. A nyugat-európai nagyvárosokba tartó menetrend szerinti járatok beindításáról leggyorsabban a Tarom döntött – közölte a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Werner Wolff, a Tarom vezérigazgatója ismertette: december 1-jétől Barcelonába az El Prat, valamint Rómába a Fiumicino vagy Milánóba a Malpensa repülőtérre indít menetrend szerinti járatot a román állami légitársaság. A katalán főváros központi reptere az El Prat, ahonnan a világ bármely pontjára el lehet jutni, de szintén fő légikikötő a római vagy a milánói is. A két olasz desztinációval még tartanak az utolsó egyeztetések, az egyik járat beindul szintén december 1-jén, a másik várhatóan jövő tavasszal. Ha a Tarom bővíti repülőgépflottáját, akkor további európai nagyvárosokba is indít majd járatokat, mondta Werner Wolff. A vezérigazgató azt is kiemelte: állami társaság lévén a közbeszerzés bonyolultabb és hosszabb időt vesz igénybe, mint a magántársaságok esetében, de várhatóan már 2019-ben sikerül bővíteni a gépparkjukat. Ebben az estben London és Frankfurt szerepel a tervezett célvárosok között.

A Tarom vezérigazgatója hangsúlyozta: az áraik nem különböznek számottevően a fapados légi társaságok díjszabásaitól, ám az ő szolgáltatásaik minősége sokkal jobb. Werner Wolff elmondta azt is, a barcelonai járatra várhatóan 150 eurótól kezdődnek az oda-vissza jegyárak, az olaszországi célpontok esetében pedig egy jegy 99 eurótól kezdődő árban lesz.

Bihar Megyei Tanács,

Elnöki Kabinet Sajtószolgálata

2018.10.23
Galéria