Épülhetnek a tanmedencék: keresik a kivitelezőket

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségében működő Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség meghirdette a versenytárgyalást a székelyhídi és a diófási tanmedence megépítésére. Az érdeklődő cégek az ajánlatokat október 22-éig, illetve 26-áig tehetik le.

Az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) már megtalálható a kiírás: kivitelezőt keresnek a két tanmedence megépítésére. „A diófási (Nucet) és a székelyhídi tanulómedencékről van szó, a megépítésükre kiírt versenytárgyalás dokumentációját október elején, a diófásit 1-jén, a székelyhídit 5-én töltöttük fel. A kivitelezőknek 21 nap áll rendelkezésükre, hogy beadják ajánlataikat. Máig több Bihar megyei cég is érdeklődött a műszaki feltételekről” – mondta Vitályos Barna, a Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség igazgatója. A feladatkiíró füzet szerint a leendő kivitelezőknek a szerződés aláírásától számítva 12 hónap alatt kell elkészülniük.

A diófási önkormányzat kisebb, egymedencés uszodát választott, míg Székelyhídon úgy határoztak, hogy a hagyományos méretű tanmedence mellé egy kisebbet is építtetnek a gyermekek részére.

A vaskohsziklási, a margittai és az érmihályfalvi tanmedencék a tervezési szakaszban járnak: a műszaki tervek elkészítésére korábban kiírt versenytárgyalás nyertese, a Proexco Kft. november 7-éig kell hogy befejezze a munkát. A nagyszalontai és a belényesi uszoda műszaki tervezésére kiírt tender pedig kiértékelési szakaszban van.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke tudatta, mandátuma elején saját kezdeményezésére abban egyeztek meg a polgármesterekkel, hogy kilenc bihari városban építenek tanmedencét, azokban a másodikos diákok számára is szerveznek majd úszásoktatást a testnevelés órák mellett. A beruházást a megye saját költségvetéséből finanszírozza, a helyi önkormányzatok pedig a szükséges telekkel és annak közművesítésével, illetve környezetének, például a parkolóhelyek kiépítésével járulnak hozzá. „Ezek a projektek egyedülállók az országban, sehol máshol nem indult még el ilyen típusú és volumenű fejlesztés. A megyei tanács finanszírozásával Bihar megyében minden városban lehetőség lesz úszásoktatásra és a vízi sportok elsajátítására, ezáltal nemcsak a sport szeretetére, hanem az egészséges életmódra is neveljük a fiatalokat” – hangsúlyozta Pásztor Sándor. A Bihar Megyei Tanács elnöke hozzátette, most, két év után elkészültek a szükséges szaktanulmányok, és immár a megvalósítás szakaszába léphet az elképzelés.

 

Közlemény

 

2018.10.09
Galéria
A látványtervek