Hangverseny Thurzó Sándor emlékére – könyvgyűjtéssel

Szeptember 30-án, vasárnap délután 6 órától a Múzeumi hangversenyek koncertsorozat részeként megemlékező hangversenyt tartanak Thurzó Sándor nagyváradi zenetörténész, muzikológus emlékére a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermében Thurzó Zoltán zongoraművész és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspökségének szervezésében. A szervező alapgondolat a következő: akit szerettünk életében és tiszteltünk, az sosem hal meg igazán.

Felcsendülnek majd Liszt, Chopin, Bach, Beethoven, Schubert, Kodály zongoraművei. A belépés ingyenes, koncert időtartama 50 perc. Minden klasszikuszene-kedvelőt nagy szeretettel várnak, és természetesen mindenkit, akik tisztelte Thurzó Sándort emberi és szakmai oldaláról is.

Ebből az alkalomból a jeles személyiség unokája, Thurzó Zoltán zongoraművész magyar nyelvű könyvek gyűjtését kezdeményezi, amelyeket majd rászoruló gyerekeknek szeretne adományozni. Regényeket, meséskönyveket, versesköteteket, gyermekek számára izgalmas világokat rejtő könyveket vár, hogy ezzel is támogassák a kultúránkat, és szellemi nagyjaink gondolatait eljuttassák olyanoknak, akik másképpen nem ismerhetnék meg azokat.

2018.09.25
Galéria