Dél-tiroli képek a Körösvidéki Múzeumban

Szeptember 30-tól látható a Túl a szépségen. A Dolomitok és kivándorlói című kiállítás a Körösvidéki Múzeumban. A tárlat a nagyváradi közgyűjtemény, a Bihar Megyei Tanács, Dél-Tirol Tiszteletbeli Romániai Konzulátusa, a Trentini Nel Mondo és Bellunesi Nel Mondo Egyesületek, a Dolomiok UNESCO Alapítvány és a MUSE – Museo delle Scienze közös szervezésében valósul meg. A kiállítás hosszabb távú projekt része, melynek célja, hogy bemutassa Dél-Tirol és Bihar megye sajátosságait. Tárlatcserék által igyekeznek megismertetni Európát mint népek és kultúrák találkozási helyét, az együtt élők hagyományait, kultúráját, és az elvándorlásokat is.

A vasárnap megnyíló tárlaton hat fotóművész, Alessandro Caon, Moreno Geremetta, Nicolò Miana, Patrick Odorizzi, Andreas Tamanini és Georg Tappeiner képei mellett dél-tiroli népviseleteket és a tartományból elvándorolt különféle foglalkozású emberek (fagylaltkészítők, bányászok, köszörűsök, dajkák, favágók, mozgóárusok vagy éppen vasúti munkások) munkaeszközeit is megismerhetik a nézők.

A kiállítás november 8-áig látogatható kedden, csütörtökön és szombaton 10–16, szerdán pénteken és vasárnap 10–18 óra között. Felnőtteknek 8, gyermekeknek, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak 4 lejbe kerül egy belépő. A tárlatot ingyen nézhetik meg a 4 évesnél kisebb gyermekek, a gyermekotthonokban élők, a háborús veteránok, illetve a múzeumok nyugdíjas és jelenlegi dolgozói.

2018.09.24