A The Bits Beatles-emlékzenekar a Moszkva Kávézóban

A magyarországi Beatles-emlékzenekar, a The Bits szeptember 15-én, szombaton 20.30 órától a nagyváradi Moszkva Kávézóban koncertezik.  A belépőjegy elővételben 15 lejbe kerül, a koncert napján pedig 20 lej.

A Beatles-t mindenki ismeri és szereti. A The Bits 2013-as megalakulása óta a közép-európai régió egyik legjelentősebb Beatles-emlékzenekarává vált. Nívós magyar (pl. Sziget Fesztivál, Kapolcsi Művészetek Völgye) és jelentős külföldi fesztiválokon (Beatles Week - Liverpool (Anglia), Beatlesday - Belgium, Big Rivers Festival - Hollandia) léptek már föl, emellett 2015 júniusában egy maratoni koncerten száz Beatles-dalt adott elő a zenekar a budapesti koncertjén. Az év ugusztusában a világ legszínvonalasabb Beatles-fesztiválja, a liverpooli Beatles Week közel 70 fellépője közül egyedüliként mutatta be az emlékzenekar az ötvenéves Help! nagylemez teljes anyagát a Beatles mekkájának számító, legendás Cavern Clubban, ahová a szervezők 2017-ben is visszahívták az együttest. A német Höfner gitárgyár (Paul McCartney híres, hegedű alakú basszusgitárjának gyártója) elismerésének jeléül egyedüliként a The Bits-et támogatja a közép-európai régióban, és a zenekaré lehetett a megtiszteltetés, hogy a világon egyedüliként közreműködhetett a legendás hangszer létrejöttének 60. évfordulója alkalmából szervezett németországi díszünnepségen.

A The Bits Magyarország legnépszerűbb autentikus – azaz eredeti, négyfős felállásban játszó – Beatles emlékzenekara" -  írták róla a Magyar Nemzetben.

 

2018.09.13
Galéria