Átalakult keretekkel kezdenek a Nagyváradi VSK csapatai

A pályán kiharcolt siker ellenére a 2018–2019-es idényben is csak a román másodosztályban szerepelhet majd a Nagyváradi Városi Sportklub (VSK) férfi kézilabdacsapata, mivel a klubvezetők az anyagi források hiányára hivatkozva nem hagyták jóvá az együttes indulását az élvonalban.

Sebastian Tudor edző öt év alatt háromszor vitte el az élvonal kapujáig a férfi kézilabdacsapatot (kétszer egyenes ágon jutottak fel a váradiak, egyszer osztályozón vívhatták volna ki a szereplés jogát), ám a Városi Sportklub (VSK) vezetői egyszer sem szavaztak bizalmat a csapatnak. Mindannyiszor a pénzhiány volt a fők ok, ami miatt elmaradt a Nemzeti Ligában való indulás. A sikerkovács idén nyáron távozott a klubtól, helyét a másodedző, George Tăutu vette át, a keret is jelentősen átalakult.

Az új idényben négy csoportban zajlik majd a másodosztály küzdelme, a váradiak ellenfele a Nagybányai Minaur II, a Tordai Potaissa II, a Nagyszebeni KC, a Segesvári HCM és a Székelyudvarhelyi Szejke KC lesz. Utóbbival mérkőzik majd meg először a VSK szeptember 22-én Nagyváradon.

A klub férfi vízilabdacsapatának kerete szintén jelentős átalakuláson ment át, hiszen távozott a korábbi alapember, Gojko Pijetlovics kapus, valamint a holland és a spanyol légiós, Jesse Koopman, illetve Marc Roca, s nem kis meglepetésre a rivális Steaua csapatához igazolt a fiatal tehetség, Szabó István. Dorin Costrăş edző együttesébe két év kihagyás után tér vissza a volt válogatott Alex Popoviciu, mellette két szerb (Aleksza Petrovszki és Sztefan Zsivojinovics) és egy brazil (Gustavo De Freitas Guimaraes) légiós érkezik. Dorin Costrăș együttese a honi Szuperliga mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében bizonyíthat az új idényben.

A második bajnoki címét júniusban megszerző férfi kosárlabdacsapat az egyetlen a VSK-ban, amelyet nem érint az anyagi válság, sem az átszervezés. Cristian Achim edző és segítője, Milan Mitrovics újabb két évre meghosszabbította szerződését (a szakmai stáb ugyanaz marad), s a keretbe visszatér a közönségkedvenc Sean Barnette is. Mellette az amerikai–román kettős állampolgárságú Giordan Watson érkezett a csapathoz, távozott viszont az egyik alapember, Martin Zeno. A bajnoki címet megszerző csapatból maradt Kris Richard, Arturasz Valeika, Vaidas Kariniauskas, Sean Denison és Muhamed Pasalics, valamint a honi játékosok, köztük a csapat két váradi tagja, Lázár László és Darius Meluț.

A bajnokság mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is harcba száll majd a gárda, első ellenfele a finn bajnok lesz szeptember 20-án idegenben, majd pedig 22-én az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

2018.09.04
Galéria
A kézilabdázók
Martin Zeno sem Váradon folytatja pályafutását
Szabó István a rivális Steauát erősíti a továbbiakban