Újabb vizsgálat a gyermekvédelmi igazgatóságon

Kérdőjelek merültek fel a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság két nemzetközi örökbefogadási eljárásával kapcsolatban, ezért újabb vizsgálatot indítanak Lucian Călin Puia igazgató ellen.

A Bihar Megyei Tanács sajtószolgálata szerint az országos Örökbefogadási és Gyermekvédelmi Hatóság jelezte a kétséges eljárásokat, ezért indítják az újabb vizsgálatot az igazgató ellen. Nemcsak a megyei tanácsnál, más intézményeknél is bizottságokat hoznak létre, hogy kivizsgálják a hiányosságokat.

Arra is emlékeztetnek, hogy az Emanuel Speranţa României Alapítvány gondozásában lévő K. A. kiskorút a törvényes előírások be nem tartásával vitték külföldre, ez ügyben a fegyelmi bizottság két, különböző véleményt tartalmazó jelentést készített.

A későbbi, 2018. július 5-i 48-as számú jelentés, a Pásztor Sándor tanácselnök által 2017. november 1-jén indított vizsgálat megszüntetéséről döntött, ellenben a korábbi 2018. április 7-i, 46-os jelentés szerint az igazgató felelős több, a Gyermekvédelmi Bizottságnál felmerült szabálytalanság miatt, ide értve az említett esetet, ez a bizottság elnökének különvéleményét tartalmazta.

 

2018.08.09
Galéria