Keresik a megoldást az Ady líceumnak

Bővített beruházási terv készült az Ady líceum fűtéri rendszerének felújítására, tartalmazva immár a melegvíz-vezetékek cseréjét is. A nagyváradi és a Bihar megyei önkormányzat konfliktusa miatt elakadt beruházást két helyi tanácsos, Kecse Gabriella és Pető Dalma próbálja kimozdítani a holtpontról.

Honlapunkon is olvashattak arról, hogy a Bihar Megyei Tanács által az Ady Endre Elméleti Líceum fűtési rendszeréneke cseréjére célirányosan átutalt 180 ezer lejt, illetve a Szacsvay Imre Általános Iskola homlokzatának felújítására szánt 50 ezer lejt a Traian Vuia Műszaki Kollégium frlé irányította a váradi önkormányzat. A helyi tanács csütörtöki rendkívüli ülése után Kecse Gabriella és Pető Dalma tanácstagoktól megtudtuk, keresik a megoldást az áldatlan helyzetre.

A legutóbbi tanácsülésen is elhangzott, hogy az a fűtési rendszer, amelynek a cseréjén áll vagy bukik az Ady líceum fűtése, az nem a római katolikus egyház tulajdona, tehát nyugodtan lehet rá költeni, kérdés, hogy akar-e a város, – mondta Kecse Gabriella.

Szakemberek elkészítettek egy bővebb beruházási tervet a problémás fűtési rendszer jobb működtetésére, a terv tartalmazza a melegvíz csövek cseréjét is, ugyanis a hozzáértők szerint, ha már úgyis ásni kell a fűtési csövek cseréje miatt, akkor egyidejűleg megoldhatnák a melegvíz-vezeték cseréjét is. Az eredeti beruházási terv 180 ezer lej volt, ezt át is utalták a polgármesteri hivatalnak, de ebbe nem számolták bele e melegvíz-vezeték cseréjét és a munkadíjat, így az új becslés 268 ezer lej, – mondta Pető Dalma, aki hozzátette: ezt a tervet a mai napon iktatták a városháza ügyfélszolgálatán, és elviszik a Termoficare Rt-hez is.

Beadványukhoz, melyben kérik a polgármesteri hivatalt, hogy keressenek megoldást a helyzetre, csatolták a tervet is. Pető Dalma arra is emlékeztetett, hogy az Ady líceum mellett az óvoda, továbbá üzletek és magánlakások fűtése is bizonytalan. Tudomásuk szerint a váradi önkormányzat az állami költségvetés hét eleji módosítása nyomán 30 millió lejt kap, úgy vélik, ennek az összegnek az egy százalékát a két váradi magyar iskolára fordíthatják.

2018.08.09
Galéria
Tiltakozó adys diák a megyei támogatás átirányításáról döntő váradi tanácsülésen
Kulcsszavak: