Döntő, ezüstérem, feljutás

A várakozásoknak megfelelően eredményes évadot zár a Nagyváradi Városi Sportklub (VSK), csapatai két bajnoki döntőben is érdekeltek voltak.

Elsőként a VSK vízilabdázói számára ért véget a küzdelem. A tavaly nyáron igencsak átalakított s megfiatalított gárda bejutott ugyan a bajnoki döntőbe, ám ott nem sikerült meglepetést okoznia a címvédő, ráadásul jóval erősebb Bukaresti Steaua ellen. Dorin Costrăș edző tanítványai három meccsen maradtak alul a fővárosiakkal szemben, kétszer idegenben (10–7 és 10–3), egyszer pedig hazai pályán (8–4). A bajnokság mellett a Román Kupában is döntőt játszottak, ott is magabiztosan győzte le őket a Steaua (7–1).

Bajnokok, mégsem győztesek

A férfi kézilabdacsapat remek idényt tud maga mögött, hiszen kis híján veretlenül (19 győzelem és egyetlen vereség) zárta a román másodosztály nyugati csoportjának küzdelmeit. A második helyezett Târgu Jiu-i csapatot mindkét meccsen legyőzte Sebastian Tudor edző együttese, így jogot szerzett a Nemzeti Ligában való szereplésre, ám a klubvezetés megint csak úgy döntött, nem íratja be a gárdát az élvonalba. Az ok pedig a pénzhiány.

A kézilabdacsapat évek óta a VSK mostohagyermekének számít, s bár többször is bekopogtatott az élvonal ajtaján, mindig a pénzhiány állt a feljutás útjában. Sebastian Tudor edző és segítője, George Tăutu ennek ellenére büszke lehet a csapatra, amely ismét bebizonyította, hogy a váradi kézilabdának helye lenne a román élvonalban.

A bajnokcsapat tagjai: Duma, Niculai (kapusok), Alexandru Pop, Botea, Stroe, Munteanu, Laslo, Mihăilescu, Crăciun, Nițu, Iozu, Munea, Ivancov, Zamfir, Radu, Szilágyi.

Döntőben a kosarasok

A férfi kosárlabdacsapat hullámzó teljesítményt nyújtott a bajnokság alapszakaszában, majd a felsőházi rájátszásban is. Az idényben egymást váltották a parádés győzelmek és a meglepő vereségek. A végére összekapta magát Cristian Achim együttese, jól taktikázott, s a harmadik helyről vágott neki a rájátszásnak, így az elődöntőben a sokáig éllovas szebeniekkel találta szemben magát. Bár a pályaelőny az ellenfélnél volt, a VSK rögtön az első meccsen, idegenben nyert, aztán a folytatásban kikapott, de az Antonio Alexe Sportcsarnokban szerzett két győzelemmel biztosította be helyét a fináléban. Hogy ki lesz az ellenfél, lapzártánkkor még nem ismeretes, hiszen a címvédő Kolozsvári U BT és a Bukaresti Steaua párharcában az ötödik meccs dönt a továbbjutásról. Kolozsvárral idegenben, a Steauával viszont hazai pályán kezd a VSK.

2018.07.18
Galéria
A kézilabdázók hiába dolgoztak a 2017/2018-as idényben
Az ezüstéremmel kellett beérnie a megfiatalított pólócsapatnak