Díjazás a Magyar Színházak 30. Kisvárdai Fesztiválján

Június 21–30. között harmincadik alkalommal szerveztek magyar színházi fesztivált a magyarországi Kisvárdán. A seregszemlén 24 magyarországi és határon túli színtársulat 28 produkciót mutatott be. 

A jubileumi kiadásról két elismeréssel tért haza a nagyváradi Szigligeti Színház. Hajdu Géza színművészt, a fesztivál doyenjét a kisvárdai színházi találkozó hírnevének öregbítéséért ismerték el. „Szeretek itt lenni, mert alkalmunk nyílik arra, hogy megtudjuk, merre tartunk. A kisvárdai fesztivál látlelete a határon túli magyar színházak aktuális helyzetének” – nyilatkozta a fesztiválújságnak a kitüntetett színművész.

Ugyanakkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által alapított, a legígéretesebb pályakezdőnek járó Teplánszky-díjjal jutalmazták Sebestyén Hunor színművészt a Kapufa és öngól című előadásban játszott főszerepéért.

A nyári szünet alatt sem áll meg a munka a Szigligeti Színházban: július 2–6. között színházi alkotótáborban vesz részt a szeptemberben bemutatandó Túl a Maszat-hegyen stábja, július végén pedig folytatódnak a Bányavakság és az Utcakölykök című nyári színházi előadások próbafolyamatai. Az évadhirdetés és bérletértékesítés augusztus 10-én kezdődik és október 10-éig tart, a bérletek megújítására pedig augusztus 30-áig van lehetőség.

 

2018.07.02
Galéria
Hajdu Géza, a kisvárdai fesztivál doyenje
Sebestyén Hunor a legígéretesebb pályakezdőnek járó díjjal