Keveset, de drágul a váradi szennyvíz-elvezetés

Már elkészült beruházások tervét hagyta jóvá a tanács

Amint arról már beszámoltunk, rendkívüli ülést tartott június 14-én a nagyváradi önkormányzati képviselő-testület. Több gazdasági, illetve urbanisztikai határozatot fogadtak el.

Az ülésen jóváhagyták, hogy a Nagyváradi Vízművek július 1-től 2,14 lejről (áfával) 2,37 lejre emelje Zrt. a szennyvíz-elvezetés tarifáját. Módosították Nagyvárad költségvetését is, a Városi Sportklub (VSK) 111 980 lej támogatást könyvelhet el ennek nyomán, az Ady Endre Elméleti Líceum pedig 750 lejt. A dr. Gavril Curteanu nevét viselő városi kórház gyermekonkológiai osztálya 4450 lej támogatást kapott, illetve visszavonták az orvosok és asszisztensek juttatásait korábban csökkentő tanácsi rendelkezést.

Jóváhagyták az új gyalogos övezetek kialakításának költségeit is összesen 75,4 millió lej értékben. ez fedezi a Regionális Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházások 2 százalékos önrészét, illetve az el nem számolható költségeket. A projektek között szerepel a Bémer (ma Ferdinand) tér, a Sebes-Körös bal partja, a Nagysándor (ma Aurel Lazăr) utca és az Ezredévi emléktér (ma Libertăţii) átalakítása/rendbetétele. A jóváhagyott beruházások között találjuk a számítóközpont melletti, hajdani gyalogoshíd helyt átvevő új közúti hidat, ami már hónapok óta épül is, és a Zöldfa (ma V. Alecsandri) utcát, amelyet már át is alakítottak korzóvá.

Az Országos Börtönparancsnokságtól átvett továbbá a város egy új kerékpárút megvalósításához szükséges területet. A 8,2 kilométer hosszú bicikliút Nagyváradot és Biharszentandrást kötné össze a magyarországi Biharkeresztessel, Körösnagyharsánnyal és Biharugrával, a projektet RO–HU támogatással valósítják majd meg.

2018.06.19
Galéria