Szentmártonba várják a motorosokat

Június 22–24. között a váradszentmártoni hullámstrandon tartják a Hawks RC, a Black Eagles RC és az Invinctus RC közös szervezésében a Bike Fest X3 elnevezésű motorostalálkozót.

A három klub második alkalommal szervezi meg a Váradszentmártoni Polgármesteri Hivatal és a Félixfürdő és Május 1. Fürdő (Püspökfürdő) turizmusnépszerűsítési egyesülete támogatásával a találkozót. Tavaly mintegy 700-800 motoros ment el a rendezvényre, és idén is kaptak már visszajelzést Magyarországról, Hajdú-Bihar, Békés és Heves megyéből, de Ausztriából és Németországból is érkezhetnek vendégek, valamint Bihar, Kolozs, Arad, Hunyad, Szatmár, Szilágy és Máramaros megyéből is, árulta el Schmidt Róbert, a szervező Hawks RC elnöke.

A találkozóra egységesen 35 lejbe kerül majd egy belépő (ebben a sátorhely ára és a medence használata is benne van), a szervezők már péntek reggel kinn lesznek a strandon, a vendégeket péntek déltől várják. Az első nap az ismerkedésé, újratalálkozásé, este pedig koncertekkel várják az érdeklődőket.

Június 22-én, pénteken 20 órától elsőként a Wrepperz együttes, egy nagyváradi fiatal csapat lép majd fel, őket azért népszerűsítenék, mert nagyon jó zenét játszanak. Másodikként a szatmári Black River Blues Band koncertezik, ők bluesos rockot játszanak, a harmadik fellépő egy budapesti zenekar, a Jump Rock Band, ők az utóbbi években a magyarországi – és annak határain kívüli – motorostalálkozók ismert fellépői, de idén például Londonban is játszottak.

Június 23-án, szombaton a reggeli után vetélkedőkkel kezdődik a nap, a kötélhúzás, a sörpörgő, a víziboksz, a szkander (női és férfi), a lassúsági verseny, motoros szumó stb. mellett újítani is igyekeznek, és meglepetés-versenyszámokkal is várják az érdeklődőket, mondta Schmidt Róbert. A vetélkedők nyertesei kupákat és diplomákat kapnak. Aznap szintén 20 órától kezdődnek a koncertek, a fellépők sorát az országos turnén lévő kolozsvári C.A.S.H. nyitja, majd a váradi N.O.R. koncertezik. Ezt egy körülbelül félórás tűzzsonglőr-show követi, majd a Máramaros megyei Focul Viu együttes koncertjével zárul a program, ők klasszikusabb rockot játszanak.

Tombola is lesz, 10 lejért tárgynyereményeket, motoros (vagy nem motoros) kiegészítőket és ingyenes gumicserét nyerhetnek a szerencsések; a nyeremények értéke több mint ezer euró. A tombolasorsolást este tartják, akkor adják át versenyek nyerteseinek is a kupákat.

Étel-ital, kürtőskalács és fagylalt is kapható lesz helyben, emellett érkezéskor azok, akik aznap már nem akarnak motorozni, a kapunál welcome drinket is kapnak. Kinn lesz egy háromkerekű Jaeger-bár, ahol Jaeger-koktélokat és különlegességeket is kóstolhatnak majd. Az idei találkozó egyik érdekessége, hogy a Bihar megyei Retro Mobil Klub is kiállít nyolc-tíz gépkocsit, tette hozzá a motorosklub elnöke, s végezetül elmondta: bárkit szívesen látnak a találkozón.

2018.06.13
Galéria
Ügyességi versenyek is lesznek
Bel- és külföldről is érkeznek motorosok a rendezvényre
Kulcsszavak: