Szilveszter a Szigligeti Színházban

A Bihar Megyei Prefektúra december 28-i tájékoztatása alapján Nagyváradon 3 ezrelék alá esett a fertőzöttségi ráta. Ennek értelmében a Szigligeti Színház is újranyithatja kapuit. A találkozást fergeteges óévbúcsúztató előadássorozattal ünnepli a teátrum.

December 30. és január 2. között öt alkalommal láthatja a közönség a Szigligeti Társulat Kabaré 120 című új darabját. A kifejezetten szilveszterre készült, csaknem kétórás műsorban klasszikus kabaréjelenetek és színházi anekdoták is helyet kaptak, és természetesen ismerős dallamok is felcsendülnek majd. Az előadás rendezője, Novák Eszter célja az volt, hogy a járványügyi szabályozásoknak megfelelő előadást hozzanak létre a társulat művészeivel, amely a régi idők váradi szilvesztereit idézi fel, ugyanakkor önfeledt szórakozást ígér. 

A Kabaré 120 című előadást a következő időpontokban láthatják az érdeklődők: 

  • december 30., szerda 19 óra – főpróba
  • december 31., csütörtök 16.30 – előbemutató
  • december 31., csütörtök 20 óra – bemutató
  • január 2., szombat 16.30 – ünnepi előadás
  • január 2., szombat 20 óra – ünnepi előadás. 

A Szigligeti Színház szervezői felhívják a nézők figyelmét, hogy az előadások között fertőtlenítik a színház közönségforgalmi tereit. Ezért kérik a 20 órakor kezdődő előadások nézőit, hogy 19.45-re érkezzenek. Tájékoztatják a kedves nézőket, hogy a december 31-i előadásokon hagyományos pezsgős köszöntőkre is sor kerül – a járványügyi szabályozások maximális betartásával. Tekintettel az előadás hosszára, azt ajánlják, hogy a délutáni előadásaikon azok vegyenek részt, akik távol laknak, és biztosan haza szeretnének érni a kijárási tilalom kezdetéig. Az előadásban szereplő színészeken elvégezték a vírustesztet, ezért maszk nélkül játszhatnak. 

Mindazok, akik otthonuk kényelméből szeretnék megtekinteni az előadást, a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatnak jegyet az online vetítésre, és regisztrálhatnak a 24 óráig elérhető videó megtekintéséhez.

2020.12.29
Galéria