Irányjelzők turistáknak

A Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDMÜ) a fő- és mellékutak mentén kihelyezett irányjelző táblákkal, óriás pannókkal igyekszik népszerűsíteni térségünk idegenforgalmi látványosságait.

Összesen 11 Bihar megyei településen szereltek fel az ősz folyamán egy-egy 6×3 méteres, dupla felületű (a másik oldalán reklámhordozóként használható) óriáspannót. Ezek a megye turisztikai kistérségeit, például a Pádis-fennsíkot, Félixfürdőt, a Bihar‑ és a Réz-hegységet, Vertopot, Nagyváradot, a Berettyó mentét, illetve magát a megyét népszerűsítik három nyelven: románul, magyarul és angolul. Amint azt Bántó Norbert, a TDMÜ ügyvezető igazgatója közölte, a beruházás összértéke 630 ezer lej (+áfa) volt.

További több mint ötven turisztikai látványosságra összesen 250 kisebb méretű irányjelző táblával hívják fel a figyelmet az érintett településeken és a környékükön. Ezek a táblák kétnyelvűek, románul és magyarul mutatják az irányt például barlangok, vízesések, természetvédelmi területek, múzeumok és építészeti, történelmi vagy egyházi műemlékek felé. A 250 tábla megtervezése, legyártása és kihelyezése összesen 250 ezer lejbe került áfával együtt.

A megye legforgalmasabb országútjai (1-es, 19-es és 76-os) mentén, illetve a megyehatáron állnak az óriáspannók, az irányjelző táblák közül 100 szintén országutak mentén, 150 pedig megyei utak mentén tájékoztat. Bántó Norbert szerint nagy hiányosságot sikerült pótolniuk, hiszen a szomszédos megyékkel összehasonlítva Biharban nagyon kevés irányjelző turisztikai tábla volt eddig kihelyezve.

Az ügynökség ezúton is köszöni az együttműködést a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a Bihar Megyei Közlekedésrendészetnek, az Út‑ és Hídügyi Regionális Igazgatóság kolozsvári és Bihar megyei kirendeltségének, a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnek, a Transgaznak, valamint azon személyeknek, akiknek a telkükre felállították az óriáspannókat, továbbá Porsztner Béla és Andrei Reșteanu projektmenedzsereknek.

2020.12.23
Galéria