Betlehem, adventi gyertyagyújtás

Betlehem a székesegyház előtti téren

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az adventi várakozásban és ünnepi készületben élőknek szeretne segítséget nyújtani azzal a betlehemmel, amit a székesegyház előtti téren állít fel ebben az évben. December 4-én, pénteken 15 órakor Böcskei László megyés püspök áldja meg az életnagyságú szobrokból álló, új betlehemet a püspökség alkalmazottainak, a város papságának és az érdeklődő hívek jelenlétében.

A betlehemállítás szokása Assisi Szent Ferenc nevéhez fűződik, aki 1223-ban az itáliai Greccióban elevenítette fel Jézus Krisztus születésének jelenetét. A betlehemállítás lényege az egykori események átélése, ami hozzásegít ahhoz, hogy saját szívünkben is helyet készítsünk a közénk születő Istennek.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyház előtti téren

„Karácsony ünnepére készülve gyújtsuk meg környezetünkben a remény, a bizalom, a hála és a hit fényét!” December 5-én, szombaton, advent második vasárnapjának előestéjén 18 órakor a nagyváradi székesegyház előtti téren felállított adventi koszorú második gyertyáját a tanügyi dolgozók fogják meggyújtani, az imákat pedig a tanítók, a tanárok, a nevelők és a szülők szándékára fogalmazzák meg. Az esemény a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldalán is követhető lesz.

2020.12.03