Megyénkben 88 településen vannak korlátozások

Frissítették azoknak a Bihar megyei településeknek listáját, ahol mától részleges vagy teljes korlátozások vannak érvényben a járványügyi helyzet miatt, tájékoztatott a Bihar Megyei Prefektúra.

A közlemény szerint az elmúlt egy hét alatt tíz településen csökkent 3 ezrelék alá a fertőzöttségi ráta, így jelenleg 54 városban és faluban van az úgynevezett vörös forgatókönyv érvényben. A Megyei Vészhelyzeti Bizottság november 9-én tette kötelezővé a maszk használatát a közterülteken is, a közlemény szerint a fertőzöttségi ráta csökkenése egybeesést mutat az intézkedés bevezetésével.

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság elemzése alapján a fertőzöttségi ráta magasabb 7 ezreléknél a vesztegzár alatt lévő Felsőmezős (17,17 ezrelék) mellett Köröstárkányban (10,22 ezrelék), Biharszentandráson (9,03 ezrelék), Fugyivásárhelyen (7,37 ezrelék) és Nagyváradon, ahol 7 ezrelék ez a szint. Három és 7 ezrelék között van a fertőzöttség a következő településeken: Tulka, Kerpenyéd, Margitta, Szombatság, Szalárd, Cséffa, Hegyközpályi, Diófás, Berettyószéplak, Érkörtvélyes, Nagyszalonta, Bors, Vaskohsziklás, Érszőllős, Vámosláz, Mezőszakadát, Váradszentmárton, Biharlonka, Vasaskőfalva, Nagyürögd, Vedresábrány, Belényes, Feketekápolna, Tasnádbajom, Érábrány, Magyarcséke, Körösgyéres, Tóti, Tataros, Hegyközcsatár, Szászfalva, Mezőtelegd, Vaskoh, Felsőderna, Alsókocsoba, Bontesd, Tisztásfalva, Kisősi, Feketebátor, Bályok, Alsótótfalu, Gyapjú, Robogány, Bihar, Kiskopács, Rév, Tenke, Alsóbiharkristyór és Biharfélegyháza.

A felsorolt településeken a vendéglők és kávéházak teraszai nem tarthatnak nyitva, de házhoz szállítással dolgozhatnak a vendéglátóhelyek. Zárva tartanak a mozik, az előadó- és koncerttermek és a szerencsejátékkal foglalkozó vállakozások is.

Azon a 34 településen, ahol 1,5 és 3 ezrelék közötti a fertőzöttségi ráta, a fentebb felsoroltak 30 százalékos kihasználtsággal működhetnek. Az érintett települések: Papfalva, Szentjobb, Olcsa, Kisjenő, Rény, Barátka, Keményfok, Illye, Érsemjén, Élesd, Madarász, Székelyhíd, Hagymádfalva, Sólyomkővár, Kispapmező, Értarcsa, Pusztahollód, Esküllő, Biharkaba, Bondoraszó, Érmihályfalva, Cécke, Biharpoklos, Belkényesújlak, Csarnóháza, Paptamási, Várasfenes, Belényesirtás, Miklóirtás, Drágánfalva, Bihardobrosd, Vércsorog és Nagybáród.

2020.11.24
Galéria
Markus Winkler képe a Pixabay -en.
Kulcsszavak: