Virrasztás, regionális találkozó, filmvetítés, médianap, vesperás, szentségimádások

Virrasztás a Székesegyházban

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére 2018. június 12-én, kedden 20 órakor szentségimádást, 21 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban, utána pedig körmenetet a püspöki palota kertjében. A szentmise főcelebránsa és szónoka Bărbuț Petrică köröstarjáni plébános lesz.

Regionális találkozó Szilágysomlyón

A 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra készülve ebben az évben öt regionális találkozót tartanak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Egy-egy meghatározott szentírási témát dolgoznak fel a résztvevők, illetve ezzel kapcsolatos élményeiket osztják meg egymással, majd a közösen ünnepelt szentmisén mélyítik el a Jézushoz való tartozás örömét és szépségét. A második találkozót június 14-én, csütörtökön tartják Szilágysomlyón. 17 órakor a helyi plébániatemplomban találkoznak a Berettyószéplakról, Kárásztelekről, Krasznáról, Selymesilosváról, Sülelmedről, Szilágycsehből, Zilahról, Zsibóról, Érmindszentről, Királydarócról, Tasnádról és Tasnádszántóról érkező zarándokok, majd a Jézushoz való tartozás és a jézusi élet kapcsán tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. A találkozót 18 órakor szentmise zárja, főcelebránsa Böcskei László megyés püspök, szónoka pedig Nagy Jácint kárásztelki plébános lesz.

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. Június 14-én, csütörtökön 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Filmvetítés a Posticumban

Június 15-én, pénteken 19 órakor a nagyváradi Posticumban mutatják be Somogyi Viktóriának, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztősége munkatársának az amerikai egyesült államokbeli templombezárásokról forgatott, A hit kiárusítása című dokumentumfilmjét. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők.

Médianap Nagyváradon

Június 16-án, szombaton a nagyváradi Posticumban szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség a VIII. Egyházmegyei Médianapot, melynek előadója és koordinátora Czoborczy Bence, a Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó igazgatója, a Keresztény Élet katolikus hetilap főszerkesztője. A rendezvény témája szorosan kapcsolódik az 52. Kommunikációs Világnapra írt pápai üzenethez, amelyben az egyházfő a hamis hírek kártékony hatására figyelmeztet, illetve a békét szolgáló újságírást sürgeti.

Szentmise a Vártemplomban

Június 17-én, a hónap harmadik vasárnapján 16 órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel (vesperás) egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Májernyik Mihály esperes-kanonok.

Szentségimádás Margittán és Szalárdon

Június harmadik vasárnapján, 17-én Margittán és Szalárdon lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.06.11