Turisztikai irányjelző táblák a megyében

A Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség projektjeként összesen 250 turisztikai irányjelző táblát helyeznek ki a megye közútjaira.

A megyei és helyi utakra kihelyezett táblák kétnyelvűek, hiszen a román mellett magyar nyelven is útbaigazítást nyújtanak majd a turistáknak, átutazóknak. A táblák több, mint 50 turisztikai látványosságra hívják majd fel az autósok figyelmét szerte a megyében, többek között az Érmelléken és a Berettyó-vidéken is. Az iránymutató táblák közül 100 darab a megye országútjaira, a fennmaradó 150 pedig megyei és helyi utakra kerül. Az útbaigazítás mellett ezen a táblák kihelyezésének célja egyúttal a látványosságok népszerűsítése is. A táblák irányt mutatnak majd különféle turisztikai látványosságokhoz, mint például barlangok, vízesések, természetvédelmi területek, múzeumok és építészeti, történelmi, vagy egyházi műemlékek felé.

Bántó Norbert, a Bihar megyei TDM ügyvezető igazgatója elmondása szerint: „Nagy hiányosságot sikerült pótolnunk, hiszen össehasonlítva a szomszédos megyékkel, Bihar megyénben nagyon kevés irányjelző turisztikai tábla volt eddig kihelyezve. Az ilyen és ehhez hasonló tábláknak az útbaigazítás mellett fontos népszerűsítő szerepük van, hiszen felhívják a megye látnivalóira a figyelmét az átutazóknak és a turistáknak egyaránt”. A 250 tábla megtervezése, legyártása és kihelyezése összesen 250 ezer lejbe került áfával együtt. Jelen pillanatban a tábláknak több mint 60 százaléka már látható is az utakon, a fennmaradó táblák jelenleg gyártás alatt vannak.

Az elmúlt időszakban a Bihar megyei TDM kezdeményezésére a turisztikai iránymutató tábblákat megelőzően összesen 11 darab, 6x3 méteres, dupla felületű (tehát 22 reklámanyag biztosítására alkalmas) háromnyelvű óriás pannókat helyeztek ki a megye különböző pontjain, amelyeknek céljai a megye turisztikai kistérségeinek népszerűsítése.

2020.10.26
Galéria
Kulcsszavak: