Zsákutca két irányból – Kőrössi P. József kötetbemutatója

Október 14-én, szerdán 18 órától a Várad folyóirat szerkesztőségében mutatják be Kőrössi P. József Zsákutca két irányból – Köszönjük neked, Kondukátor! című, a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kötetét.

A diktatúrák túlélői egyben a diktatúrák emlékművei. A sorstörő vagy éppen sorsokat felemelő történetek sohasem érnek véget a diktátor bukásával, a kor (test)szagát, leheletét érezzük, s a túlélés csodáját látjuk gyermekeink mosolyában is. Csaknem tíz éven keresztül készültek ezek a vidám, de inkább tragikomikus történetek, amelyek a Ceaușescu-féle diktatúrának – a XX. századi Európa egyik legszörnyűbbjének – működését írják le, mindig az áldozat szemszögéből. Egyébként a mű Omagiu – Vendégszövegek fejezetében további két tucat szerző hasonló tematikájú írásai kaptak helyet.

Kőrössi P. József online kapcsolódik be, beszélgetőtársa Kemenes Henriette és Szűcs László lesz.

A kötetbemutató a járványügyi megelőző intézkedések betartásával fog zajlani a Várad folyóirat szerkesztőségében (Patrioților u. 2. szám, az Astoria hotel mellett). A bejáratnál lehetőségük lesz a kézfertőtlenítésre, és a szervezők kérik, hogy hozzanak magukkal maszkot! A kötet a helyszínen megvásárolható.

2020.10.12