Adjunk esélyt a jelölteknek, adjunk esélyt magunknak!

Tóth Márta tanár véleménye a szavazásról.

„Szavazni  jog és kötelesség is egyben. Éppen ezért szavaznia kell minden választópolgárnak, aki felelősnek érzi magát a tágabb értelemben vett közösséggel szemben.

A magyar közösség számára azért fontos élni ezzel a joggal, mert megmaradásunk záloga az erős képviselet. Nekünk az is fontos, hogy kisebbségi létünkben legyenek szószólóink mindenütt, ahol sorsunk felől döntenek. Képviseljenek bennünket olyan dolgokban is, ami magyar ügy, ami a mi ügyünk.

A romániai magyar közösség 30 évvel ezelőtt együtt döntött arról, hogy közös érdekképviseletet hoz létre, amikor közvetlenül a forradalom után egyöntetűen hívta életre a Romániai Magyar Demokratikus Szövetséget. Ennek a szövetségnek ezért van legitimitása. Ez a szövetség azért érvényes, mert a népakarat nyomán jött létre. Történetében vannak csúcspontok, megvalósítások és hullámvölgyek, sikertelenségek, amik  emberi lényünkből fakadnak. Emberi nagyságunkból és gyengeségeinkből. Ez a szövetség most is életképes. Ezt bizonyítja az is, hogy jeles közéleti szereplők,orvosok, színészek, pedagógusok, ismert emberek mellett  itthon maradó és hazatérő ifjaink is vállalják ezt a szövetséget. Támogatással és ajelöltség elfogadásával.

Miért is?

Mert egy valami mindannyiunkban tudatosult: mi csakis összefogással érhetünk el eredményt, mi csak együtt küzdhetünk a jogainkért. Aki erős magyar érdekképviseletet akar, az az összefogás mellett dönt. Aki tenni akar értünk, az a népakarat által életre hívott szövetség mellett teszi le a voksát. Aki a magyarok érdekeit képviseli, az a szövetség keretében munkálkodik, bírál, jobbít, mert nekünk az összefogás az egyedüli lehetőségünk, más utunk nincs.

A szövetség, mint minden választás előtt, most is megnevezte jelöltjeit. Választópolgárként szavazzunk nekik bizalmat, adjunk esélyt nekik, és ne gondoljunk azokra, akik az elmúlt években visszaéltek érvényes voksainkkal. Szavazzunk bizalmat Cseke Attilának, aki eddigi munkája során bebizonyította, hogy minden nehézség ellenére helyt tud állni, és úgy képvisel bennünket, hogy valamennyi választópolgár javára teszi ezt.                                                                                                 

Szavazzunk bizalmat Szabó Józsefnek, aki ifjú tisztségviselőként az elmúlt négy év során tanult, tapasztalatot gyűjtött, kapcsolatokat alakított ki, amelyeket a következőkben mindannyiunk számára hasznosíthat.

Adjunk esélyt a jelölteknek, adjunk esélyt magunknak! Menjünk el szavazni! Küzdjünk azért a szövetségért, amit mi magunk hoztunk létre, amit mi tehetünk erősebbé, jobbá, sikeresebbé szavazatunkkal, feladatvállalásunkkal, jelenlétünkkel, építő szándékú javaslatainkkal!

Menjünk el szavazni! Szavazzunk az RMDSZ jelöltjeire!”

Készült az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének megbízásából

 

 

2020.09.25
Galéria
Kulcsszavak: