Semjén Zsolt: „Én az RMDSZ jelöltjeire szavaznék”

DR. SEMJÉN ZSOLT, Magyarország nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese videóüzenetet tett közzé Facebook oldalán a következő bejegyzéssel: „Személyes üzenetem az erdélyi magyar közösségnek a romániai önkormányzati választásokra. Az RMDSZ az egyetlen olyan politikai szervezet, amely képes a romániai magyar emberek védelmére. Szeptember 27-én szavazzanak bizalmat a Szövetségnek!”

„Szeretett erdélyi nemzet- és honfitársaim!

Az RMDSZ és a magyar kormány együttműködése számos eredményt hozott, gondoljunk a Sapientia Egyetemre, az óvodákra, számtalan kulturális és egyéb támogatásra, vagy például a gazdaságfejlesztésre, ami nem valósulhatott volna meg az RMDSZ segítsége, és az RMDSZ által biztosított keretek nélkül.

A választásokon két dolgot világosan látnunk kell. A román pártok megpróbálják megszerezni a magyar szavazókat, de nem érdekli őket a magyar közösség. Meg fognak próbálni olyan kampányt vinni, hogy magyar szavazatokat kapjanak, de az a tapasztalat, hogy amikor a hatalom közelébe kerülnek, akkor a magyar közösség szempontjaira már egyáltalán nem figyelnek.

Hasonló a helyzet, amikor esélytelen magyar jelöltek indulnak, akik szavazatokat elvihetnek, de a magyar közösség ügyét bizonyosan nem mozdítják elő. Megtapasztalhattuk, hogy Erdélyben, végső soron, történelmileg is az RMDSZ az egyetlen olyan politikai párt, olyan szervezet, amely képes a magyarok megvédésére, a magyar érdekek védelmére. Ezért én azt tudom mondani Önöknek, hogyha én például édesanyám révén román állampolgár lennék, akkor az RMDSZ jelöltjeire szavaznék, és arra kérem Önöket is, hogy támogassák az RMDSZ jelöltjeit!”

A román pártok a magyar szavazókat akarják megszerezni, de nem érdekli őket a magyar közösség. Az esélytelen magyar jelöltek csak magyar szavazatokat visznek el, de a magyar közösség ügyét nem mozdítják elő. Az RMDSZ az egyetlen olyan politikai szervezet, amely képes a romániai magyar emberek védelmére. Szeptember 27-én szavazzunk bizalmat a Szövetségnek!”

Készült az RMDSZ Bihar megyei szervezetének megbízásából

2020.09.25
Galéria