„Legyen a munkájuk gyümölcsöző”

BUDAI LAJOS DÁNIEL, a Nagyvárad-belvárosi baptista gyülekezet lelkipásztora osztotta meg gondolatait a vasárnapi helyhatósági választásokról.

Szeretettel üdvözlöm a kedves olvasókat, örülök, hogy ezúton is üzenhetek, és a szívükre helyezhetek néhány gondolatot. Szeretném idézni Pál apostol Timótheushoz írt első levelének a második részéből az első verseket: „Mindenekelőtt arra kérlek, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért. A királyokért és minden fölöttesért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk, teljes istenfélelemben, és tisztességben. Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt. aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság ismeretére.”

Kedves nagyváradiak!

Közeleg a választás, elsősorban arra kérek szeretettel mindenkit, hogy aki egy kicsit is hisz az imádság erejében, imádkozzon ezért a választásért. Imádkozzunk azért, hogy a közelgő választáson a magyarság összefogjon, ne széledjen szét és elmenjen szavazni. Könyörögjünk azokért, akik tisztséget vállalnak, és azért, hogy a jelöltek istenfélő emberek legyenek, általuk nyugodt és csendes életet éljünk úgy, ahogy ezt a Biblia tanítja. Imádkozzunk azért is, hogy ez a járvány meggyengüljön és megszűnjön, de könyörögjünk azért is, hogy amíg tart, legyen bölcsessége a vezetőknek irányítani, hogy ne teljen meg vírussal a szervezetünk, hanem minél hamarabb kitisztuljon közülünk és végezhessük feladatainkat és azokat a szolgálatainkat, amelyekkel meg vagyunk bízva.

Nagyon fontos, hogy a helyi önkormányzatban legyenek képviselőink. Könyörögjünk azért, hogy ez megtörténjen, és olyan képviseletünk legyen, amely fölvállalja a mi érdekeinket is, a kisebbségnek az érdekeit, akik hisznek Istenben, és akik a Biblia szerint akarják irányítani és kormányozni a mi életünket és jövőnket. Most még nagyobb összefogásra van szükség, mert látjuk, mindenfelől szét akarják húzni a magyarságot. Fogadjuk örömmel magyar identitásunkat, mert Isten határozta meg, hogy hol szülessünk és a nyelv is tőle van. Ezt meg kell őrizni, és ezen a nyelven, a magyar nyelven kell szolgálnunk Istennek, dicsőítenünk őt. (Apcs 2:8) Anyanyelvünkön  adhatjuk tovább az Igét és mint keresztyén magyar emberek, építő tagjai lehetünk a társadalomnak és végezhetünk hasznos és fontos szolgálatot,  amely a közjót elősegíti, és ami végül szebbé és jobbá teszi az életet.

Buzdítok mindenkit, hogy szeptember 27-én, mielőtt elmegy szavazni, imádkozzon azokért, akikre szavaz, utána pedig teljes szívével támogassa őket, és könyörögjön Istenhez, hogy akik tisztségbe kerülnek, azokat Isten áldja meg, hogy munkájuk gyümölcsöző legyen.

Készült az RMDSZ Bihar megyei szervezetének megbízásából

2020.09.25
Galéria