Azonnali megyei tanácsülés – kvórumhiány miatt határozatképtelen

Mivel a hétfő délelőttre összehívott rendes ülésen több sürgős határozati javaslat napirendre vételét megakadályozta a Nemzeti Liberális Párt megyei tanácsi frakciója, Pásztor Sándor tanácselnök délután 2-re azonnali ülést hívott össze. Az NLP-sek ezen már meg sem jelentek.

Európai uniós források igénybe vételéhez szükséges megyei önkormányzati határozatok kerültek volna napirendre a Bihar megyei önkormányzat választások előtti utolsó rendes ülésén. A napirend kiegészítését azonban leszavazta az egyfős többségben lévő liberális frakció. Mivel a pénzek felhasználásáról döntő Északnyugati Fejlesztési Régió vezetősége szerdán ül össze, a szóban forgó határozati javaslatokról sürgős lett volna dönteni, ezért Pásztor Sándor tanácselnök hétfő délutánra azonnali ülést hívott össze. A határozatok egy része megyei utak korszerűsítéséhez szükséges tervekre és megvalósíthatósági tanulmányokra vonatkozott, mások kulturális létesítmények fejlesztését célozták.

A megyeháza nagytermében a délutáni ülés időpontjában csak az elnök, a két alelnök, a Szociáldemokrata Párt és az RMDSZ tanácsosai jelentek meg, összesen 16-an. A liberálisok újra – amint az elmúlt négyéves mandátum alatt már sokszor – távolmaradásukkal bojkottálták a testület munkáját. A teljes létszám felénél kevesebb döntéshozó ugyanis nem elég a határozatképességhez, ezért Pásztor Sándor rögtön be is rekesztette az ülést. Megjegyezte, a határozatok hiányában a szóban forgó projektek nem kapnak majd uniós pénzt.

2020.09.14
Galéria
Az NLP-sek távolmaradtak a legutolsó megyei tanácsi üléstől