Munkagépekkel tartják rendben a községet

Uniós pályázatokon nyert összegekből buldoexkavátort, traktort, pótkocsit, kaszagépeket is vásárolt Bihar község önkormányzata.

Nagy Tibor karbantartó, a munkagépek kezelője elmondta, hogy a traktort és az utánfutót a községi parkoknál földhordásra használják, és bevetik az árkok karbantartására, szeméthordásra is. Ahol szükség van az eszközökre, ott minden esetben használják. A traktort körülbelül két éve szerezték be.

A buldoexkavátort a csőtöréseknél, a csatornarendszer javítására, földmunkákra, ároktakarításra használták, valamint a vízhálózat kiépítésekor, a hidak készítésénél. Nagyobb esőzés idején a víz elvezetésénél is dolgoztak a géppel.

Nagy Tibor beszélt arról is, hogy vásároltak két önjáró kaszagépet, ezekre rá lehet ülni, emellett van két tolós és két, úgynevezett vállas kaszagép. Elsősorban a község parkjaiban, zöldövezeteiben nyírják ezekkel a füvet. Beszereztek egy traktorhoz köthető kaszagépet is, ezzel veszik fel a küzdelmet a parlagfűvel, hogy ne okozzon allergiás panaszokat. Ha a lakosok értesítik az önkormányzatot arról, hogy valahol felütötte a fejét ez a gyomnövény, akkor mihamarabb hozzákezdenek a parlagfű eltakarításához.

Sokat dolgoznak a gépekkel, maximálisan ki vannak használva, azért nem is tudják bérbe adni. Persze, akinek tudnak, mindig segítenek. Vannak olyan házak, melyek tulajdonosai külföldön tartózkodnak, s ez esetben kitakarítják azok környezetét, nem hagyják, hogy a bozót elszaporodjon.

Takarítanak a Földvárnál is

Szilágyi Zoltán, a polgármester tanácsosa hozzátette, hogy a bihari Földvárnál is szoktak füvet nyírni, takarítani a munkagépekkel. A két önjáró kaszagéppel hetente rendbe teszik a labdarúgópályát is, a focikapuk mögött pedig a két vállas kaszával nyírják a pázsitot. A közkutak körüli területeket, udvarokat is rendszeresen takarítják.

Készült Bihar Község Polgármesteri Hivatala megbízásából

2020.08.29
Galéria
Nagy Tibor a munkagépek karbantartója és kezelője
Szilágyi Zoltán és Nagy Tibor az uniós finanszírozásból vásárolt traktort és utánfutót mutatta meg
Kulcsszavak: