Elkészült a második buszmegálló is

KOVÁCS FERENC ISTVÁN helyi lakost kérdeztük a érkörtvélyesi buszmegállók korszerűsítéséről. Mint elmondta, két létesítményről van szó: az egyik az iskola közvetlen szomszédságában van, a másik egy újonnan kialakított.

A második buszmegálló építését a lakosság kérvényezte, hiszen vannak olyanok, akik távolabb laknak az iskolától, ezért nehézséget jelent számukra elgyalogolni az itteni megállóba. Főként az idősebbekről és a kisgyermekesekről van szó. Kovács Ferenc István nagyon örül a korszerűsített buszmegállóknak, hiszen munkahelye miatt mindennap ingázik Körtvélyes és Mihályfalva között.

A megállók új térkövezetet is kaptak, az utazók kényelme érdekében pedig padokat is elhelyeztek itt. Előfordult már, hogy késett a busz, úgyhogy mindenképp szükség volt a tetőre is, alatta meghúzhatja magát az ember, ha esik, ha fúj. „Álltunk hóban is, álltunk fagyban is, ha késett a busz, a talpbélés majdnem hozzáfagyott a lábunkhoz a cipőben” – mondja Kovács úr nevetve.

A helyiek közül sokan veszik igénybe a helyi buszjáratot, többen Nagykárolyban, Margittán és más környező városokban dolgoznak. A megállóban kerékpártartó is van, ott biztonságban leparkolható a bicikli. Kovács úr nem szeret gyalogolni, általában kerékpáron közlekedik, így örömmel fogadta ezt az újítást. Sajnálja, hogy Mihályfalván nincsenek bicikliutak, pedig lenne rá igény, mivel munkahelyükre sokan biciklivel ingáznak.

Készült az Érkörtvélyesi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.27
Galéria
Kulcsszavak: