Magyarkéc együtt fejlődik a várossal

Magyarkéc közigazgatásilag Margitta megyei jogú városhoz tartozik. Ennek a helyzetnek igazából a haszonélvezője, hiszen együtt fejlődik a várossal. A fontosabb beruházások a „kistestvért” is érintik.

Tavaly ősszel fejeződött be a településre vezető út egy 3 kilométeres szakaszának felújítása és szélesítése. A kivitelezéshez szükséges 100 ezer eurót a Bihar Megyei Tanács utalta át célirányosan. Az útnak közvetlenül a település előtti és azon belüli szakaszát (123-as és 11-es) újították fel, és szélesítették egy méterrel.

Az új szakasz érinti az iskolát, a görögkatolikus templomot és az óvodát. A 123-as bekötőút hibáit pedig kijavították a főútig (191F). Ezáltal kényelmesen és balesetmentesen lehet közlekedni Margitta és a falu között, ahonnan sokan ingáznak dolgozni vagy tanulni.

Átadták a magyarkéci iskola felújított mellékhelyiségeit is. Erre 133 ezer lejt az előző kormánytól kaptak. A munkálatokat elvégezték, a tanulók birtokba vehették a korszerű mosdókat. A fűtéshez szükséges tüzelőt is az önkormányzat szerzi be.

Egy nagyobb lélegzetű beruházás is folyamatban van a 2. Országos Fejlesztési Programon keresztül, a magyarkéci víz- és szennyvízhálózat kiépítése. A munkálatok jól haladnak, Kécen az ivóvízhálózat 80 százaléka már elkészült. A szennyvízelvezető hálózat építése is jó ütemben halad, így év végére át tudják adni mindkét hálózatot.

A városhoz tartozó másik faluban, Genyétén is elkezdték a szennyvízelvezető hálózat kiépítését. Ott a vezetékes ivóvízhálózat már megvan.

Készült a Margittai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.26
Galéria
A magyarkéci iskola mosdóit korszerűsítették
A felújított útszakasz a falu központját érinti
A vezetékek és csövek már a helyszínen vannak
A mellékhelyiségek megfelelnek a kor igényeinek
Magyarkécen fektetik a vízvezetéket