Szülők és tanárok együtt az értarcsai iskoláért

Az értarcsai iskoláról PAP MÓNIKA igazgatónővel beszélgettünk, ő 2018 februárjától vezeti a tanintézetet, valamint TÓTH MAGDOLNÁVAL, akinek egy óvodás és egy harmadikos kislánya jár a községközpont alma materébe.

Tóth Magdolna nagyon örül annak, hogy gyermekei a szülőfalujukban tanulhatnak, és nincs szükség arra, hogy ingázzanak. Az igazgatónő büszke arra az összetartó tanári csapatra, akikkel együtt dolgozhat. Minden eszközt felhasználnak annak érdekében, hogy a helyi gyermekek a lehető legjobb oktatásban részesüljenek. A tanári közösség nagyon összetartó, kölcsönösen segítik egymást, kollégáikra mindenben számíthatnak. Folyamatosan képezik magukat, és a vírushelyzet miatt bevezetett online oktatást is igyekeztek a tőlük telhető legnagyobb hozzáértéssel kezelni.

Bármilyen nehézség adódna, az értarcsai iskola tanárai és a diákok szülei együttesen próbálják megoldani a helyzetet. Az iskolában összevont osztályokban folyik a tanítás, ezért az oktatók még nagyobb súlyt fektetnek arra, hogy minden gyermek megkapja a kellő odafigyelést. A tanulók pedig a későbbiekben sem vallanak szégyent, semmiféle hátrányuk sem származik abból, hogy összevont osztályban tanultak. Az önkormányzattól minden támogatást megkapnak, nem volt olyan probléma, amivel az igazgatónő ne fordulhatott volna a polgármesterhez.

Az iskolában minden évben megszervezik a Május 8. Kupát, ekkor a községet alkotó három település iskoláinak diákjai mérik össze a futballtehetségüket, és a tanulók minden évben nagyon várják. Sajnos idén a járvány miatt ez elmaradt.

Decemberben jótékonysági vásárt szerveznek. A gyermekek, a szülők és a tanárok süteményeket, karácsonyfadíszeket, apró karácsonyi dolgokat készítettek eladásra, és a befolyt összeget az érkörtvélyesi beteg kisfiú, Noel megsegítésére ajánlották fel. A farsangi mulatság és a kirándulások is elmaradhatatlan részei az iskolai közösségi életnek.

A jövőben az iskola felújítását is tervezik, illetve egy régebbi projekt, a kis épület felújításának befejezését. A gálospetri iskola felújítási munkálatainak idejére a polgármesterrel az ottani gyermekek ideiglenes tarcsai elhelyezését tárgyalják.

Készült az Értarcsai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.25
Galéria
Pap Mónika igazgató
Kulcsszavak: