Élet Fája - Új idősek otthona

A biharfélegyházi Élet Fája Idősek Otthona tavaly áprilisban kapta meg a működési engedélyt a bukaresti szakminisztériumtól.

Annak idején a református egyház a helyi polgármesteri hivatallal közösen egy európai uniós projektet nyújtott be. Ezt jóváhagyták, s az ily módon nyert finanszírozásból felépült az idősek szociális otthona Biharfélegyházán.

Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke kérdésünkre válaszolva kifejtette, hogy részt kívánnak vállalni az intézet fenntartásában, illetve működtetésében, ugyanis manapság nagyon nehéz feladat egy idősotthont finanszírozni, erre nincs fedezetük a helyi önkormányzatoknak. „Mi a Diakónia Keresztyén Alpítványon keresztül igyekszünk segítő kezet nyújtani számukra. Szakembereket próbálunk az intézetbe  helyezni, képzésekre, továbbképzésekre küldjük majd őket”  – fogalmazott.

A püspök hozzátette, hogy az együttműködésnek már megvan a jogi, intézményes kerete, jelenleg az alapítvány országos kuratóriumának döntésére várnak a kezdeményezést illetően.

Készült a Biharfélegyházi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

 

 

 

2020.08.24
Galéria
Kulcsszavak: