Az elmúlt évtizedek legnagyobb közúti beruházása

Az utóbbi harminc év legnagyobb és legfontosabb infrastrukturális, közúti beruházása zajlott le Hegyközcsatár községben.

Teljesen megújult a Nagyváradról induló, majd Hegyközcsatáron, Tótteleken és Siteren áthaladó út egészen Sitervölgyig, ez körülbelül 10,5 kilométeres szakaszt tesz ki. Tavalyelőtt már teljes mértékben korszerűsítették a Nagyvárad és a Hegyközpályi közötti hágót. A csatári községi út felújítására mintegy 2,3 millió lejt utalt ki tavaly a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es vezetése.

A Nagyvárad–Csatár közötti megyei utat már korábban rendbe tette a Bihar Megyei Tanács, ezzel a beruházással egészen Sitervölgyig megoldódott az akadálymentes közlekedés a község fő útján. Erre a kiemelkedő jelentőségű útkorszerűsítésre nagy szükség volt az ottani utak rossz állapota s az egyre növekvő forgalom miatt.

Megkérdeztük Ioan-Aurel Stoica sitervölgyi lakost, aki rendszeresen használja a korszerűsített útszakaszt, hogy miként vélekedik a beruházásról? Kifejtette, hogy nagyon jók a közlekedési feltételek a felújított útszakaszon, sokkal biztonságosabb és gyorsabb. S attól sem kell tartani, hogy a rossz utak miatt hamarabb tönkremennének a járművek.

Készült a Hegyközcsatári Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

 

 

 

 

 

 

2020.08.22
Galéria
Kulcsszavak: