A cél: LED-es lámpát minden utcába

A jól megtervezett és kivitelezett közvilágítási rendszer nemcsak szebbé, de esténként hangulatosabbá tehet egy települést, ugyanakkor hozzájárul a közbiztonság javulásához is.

Hegyközcsatár község területén nagyszabású közvilágítási modernizációs folyamat kezdődött el, a településeken az aszfaltos út mentén modern LED-es lámpatesteket szereltek fel, a régieket, amelyek még használhatók, a többi utcában szerelik fel. A későbbiekben a költségvetés függvényében folytatják a munkát mindaddig, amíg minden településen, minden utcán LED égők biztosítják a hangulatos és biztonságos közvilágítást.

Tótteleken már befejeződött a fejlesztés, minden utcában takarékos égőket szereltek az oszlopokra. „A közvilágítási hálózat korszerűsítése több szempontból is fontos, mert a takarékos lámpatesteknek köszönhetően csökken az elektromos energiafogyasztás, és a jobb világításnak köszönhetően javul a közbiztonság” – beszélt a projekt céljáról Bónisz Sándor polgármester.

„Ezek a korszerű lámpák arra vannak kifejlesztve, hogy elsődlegesen teljesítsék az alapvető feladatukat, tehát az úton való biztonságos közlekedést az autók, kerékpárosok számára, megfelelő megvilágítást biztosítsanak, növelve ezzel a közlekedésbiztonságot, ugyanakkor a gyalogosok sötétedés utáni biztonságos közlekedését is megkönnyíti” – mondta Szilágyi Róbert villanyszerelő.

Idén egyébként az önkormányzat új szerződést is kötött a közvilágítási hálózat karbantartására, ennek eredményeképpen azokban az utcákban, ahol nem került sor felújításra, a jövőben ott is folytatódik.  

Készült a Hegyközcsatári Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

2020.08.21
Galéria
Kulcsszavak: