Vasárnap óta Városházi Nyári Esték

Augusztus 16-án útjára indult Érmihályfalván a Városházi Nyári Esték elnevezésű rendezvénysorozat. Az ötletgazdától, Nyakó József polgármestertől érdeklődtünk a részletek felől.

Nyakó József polgármester kifejtette, külföldön nem ritkaság, hogy a várudvarokban, a városházák udvarain kialakítanak egy olyan nyílt teret, ahol különféle rendezvényeket tartanak. Például Magyarországon is több ilyennel találkozott, ahol különféle udvarokon kamarazenei együttesek, egyéni előadók léptek fel. Ezek a rendezvények nagyon hangulatosak, meghittek, sikerrel vonzzák az érdeklődőket is.

Az érmihályfalvi városháza rendbetett udvarát úgy alakították ki, hogy ilyen rendezvények megtartására alkalmas legyen. Ezáltal lehetőséget teremtenek az igényes közönség számára egy hangulatos est eltöltésére.

Ez a rendezvénysorozat azt az üzenetet hordozza, hogy a városháza nem az a hely, ahova félve kell bemenni. A közönség ugyanazon a bejáraton jön be az előadásra, mintha egyébként ügyeket intézne a hivatalban.Ily módon érezhetik azt, hogy a városháza valóban egy emberbarát intézmény, ahol olyan élményeket lehet szerezni, amelyek talán ellensúlyozhatják az ügyintézéssel kapcsolatos utánajárást. Az volna jó, ha egy színvonalas előadás, egy kellemes hangulatú est hozzájárul majd ehhez az érzéshez.

Jó hangulatot teremtenek

Megtudtuk, hogy a városháza udvarán csak kulturális rendezvényekre kerül sor. Augusztus 16-án volt a nyitórendezvény, a helyi kórus karnagya lépett fel, aki zongorázott a városháza pianinóján. A karnagy meghívott néhány előadót is, hogy minél színesebb legyen az esemény. A nyár folyamán hasonló típusú előadások lesznek még, hívnak egyéni előadókat, kis létszámú kórusokat, zenekarokat és kamaraegyütteseket. A jelenlegi járványügyi korlátozásokat betartva, figyelembe véve a hely adottságait, csak kevesebb néző vehet részt ezeken a rendezvényeken.

Az előadások ingyenesek lesznek, a tervek szerint szeptember végéig minden hétvégén megtartják a Városházi Nyári Estéket. A lényeg, hogy jó  hangulatot teremtsenek – bizakodik Nyakó József polgármester.

Készült az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

2020.08.18
Galéria
Az érmihályfalvi városháza udvarán tartják meg az előadásokat