A polgárőrök megszüntették a lopásokat

Amint a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat a lakosságra is kiterjesztették a tavasszal, mégpedig lakhelyelhagyási szigorítással, a szentjobbi RMDSZ elhatározta, önkénteseket toboroz és megszervezi a helyi polgárőrséget.

Szallós László Zoltán elmondta, az önkéntes faluvédő szolgálat megszervezése főleg azért vált szükségessé, mert a krízishelyzetben megszaporodtak a lopások Szentjobb településen.

A polgárőr szolgálatot Zatykó Jácint helyi RMDSZ-elnök hirdette meg és már az első alkalommal is ötvenen jelentkeztek, akik vállalták a főleg éjszakai járőrözést a falu utcáin és külterületi dűlőútjain. Amíg a szolgálat működött, több mint félszáz önkéntes vett részt az őrző-védő foglalatosságban, és ennek nagyon komoly eredménye is lett: néhány lopást sikeresen meghiúsítottak, máskor pedig előfordult, hogy ők segítettek a rendőrségnek kézre keríteni az elkövetőket.

A legfontosabb mégis az, hogy a polgárőrség működésének két hónapja alatt, a periódus végére teljesen megszűntek a lopások a településen. Messzire híre ment az elszánt szentjobbi önkéntes polgárőröknek, és más településeken is ennek mintájára kezdték el megszervezni a helyi szolgálatokat – mondta Szallós László Zoltán.

 

2020.08.16
Galéria
Kulcsszavak: