Újraindult a járdaprojekt

Szentjobbon egy évtized leállás után indult újra a járdaprojekt 2018 decemberében.

Zatykó Jácint alpolgármestertől megtudtuk, hogy ekkor kapott a község az RMDSZ közbenjárására 100 ezer lejt erre a célra, amit a község négy faluja között elosztottak. Mintegy kilométernyi járdát sikerült megépíteni, illetve felújítani. Olyan helyen is készült járda, ahol korábban még soha nem volt.

Az idén a Megyei Tanács biztosított ugyancsak 100 ezer lejt, tehát a járdaprojektet folytatni tudják. Mint az elöljáró elárulta, ebből az összegből kifejezetten Szentjobbon készülnek új járdaszakaszok.

Felkerestünk néhány portát, ahol a mai napig még soha nem volt járda. Előbb Nagy Máriával és Zatykó Máriával beszélgetünk. „Mikor kész lett, nem is hittem el, majdnem megcsókoltam az új járdánkat a ház előtt. Úgy örültem, hiszen itt soha nem létezett járda. Szegény Margit néni itt a szomszédban nem érhette meg. Egyszer a polgármester neki mondta, itt nem volt soha, de nem is lesz soha járda. Én meg azt mondtam erre, ha nem épít a mi házaink elé járdát, akkor nem fizetem be az adót. Nem is fizettem, csak majd januárban. Hát kétszáz méter járdát nem érdemlünk meg a boltig? De most már elkészült, s örülünk, hogy Jácint ebben a segítségünkre volt.

Malozsák Máriához is bekopogunk, az ő háza előtt sem volt korábban járda. Ő egy másik szempontot említ: „Korábban akár az úttesten is lehetett menni, de mióta nagy a forgalom, sokkal nagyobb szükségünk is lett a járdára. Valamikor régen nyugodtan elengedhettük akár egyedül is a kicsiket óvodába, iskolába, de most már nem merném. Én is nagyon örülök, hogy most már járdán lehet például a boltig eljutni.”

2020.08.16
Galéria
Kulcsszavak: