Megőrzik a focicsapat helyi jellegét

A községben sokan kedvelik a labdarúgást. Ötödik ligás focicsapattal büszkélkedhetnek, a Szentjobbi Haladással. A csapat edzőjével, Jaricza Lóránttal beszélgettünk.

A Szentjobbi Haladás fociklub 2017-ben alakult meg, jelenleg az V. ligában játszik. Mivel a községközpontban korszerű, műfűves, kivilágított pálya van, nagyon jó körülmények között tudnak felkészülni. Megtudtuk, hogy a műfűves pálya nagy előnyt jelent számukra, így edzésre is többen járnak, mert este is lehet edzéseket tartani, amire a nagypályán nincs lehetőség. A műfűves játéktérnek sokkal jobb a talaja, mint a hagyományosnak. A nagypályát még nem sikerült rendbe tenni, mert komoly beruházásokra volna szükség, s ez sokba kerül. Focilabdáik, felszereléseik vannak, ezekkel nincs gond. Még a melki apátságtól is kaptak mezt támogatásként.

Edzeni most hetente két alkalommal tudnak, mivel a csapat amatőr játékosokból áll, tehát mindenki dolgozik, így általában este kilenckor szoktak edzéseket tartani villanyfénynél. A csapat tagjai nagyrészt helyiek, van közöttük községbeli, Csanálosról is, a kapusuk pedig székelyhídi.

Tovább szeretnének lépni

Jaricza Lóránt edző örömét fejezte ki, hogy az elmúlt évektől eltérően most jól szerepeltek a bajnokságban, a 9. helyet érték el. Idén tavaszra egész jó csapatot sikerült volna teremteni, de a járványhelyzet miatt a bajnokság nem folytatódott, ezért a meccsek elmaradtak.

Az edző kijelentette, egy jó középcsapat szeretnének lenni. Ha a helyhatósági választások után megalakuló új önkormányzat támogatni fogja a csapatot, akkor megcélozzák a IV. ligába való feljutást is.

Jaricza Lóránt edző szeretné megtartani a csapat helyi jellegét, nem akarnak játékosokat hozni máshonnan, hanem javarészt a helyi tehetségekre számítanak. Van ifjúsági csapatuk is, s ha ők jól játszanak, akkkor lehetőségük lesz majd a nagycsapatba kerülni.

2020.08.15
Galéria