Óvoda és bölcsőde épül

A Szent István nevét viselő, tiszta, világos, tágas szentjobbi iskolában beszélgettünk Zatykó Jácinttal a helyi oktatással kapcsolatos újdonságokról, tervekről.

– Amit a gyerek itt az iskolában megkap, az nagyon fontos, később ezt már csak kamatoztatja. Ezért lényeges a minőségi oktatás. Ennek az egyik feltétele a környezet, ahol a gyermek tanul. Nagyon sok köszönettel tartozunk Bonifácia nővérnek, iskolánk igazgatójának, aki amellett, hogy rengeteget dolgozik, nagyon sok támogatást szerzett, különösen Németországból. Most éppen a felújított informatikai laborban beszélgetünk, ennek a felszerelését is neki, illetve az alapítványi támogatóknak köszönhetjük” – mondta Zatykó Jácint.

Egy másik fontos változás, hogy a magyar kormányprojekt részeként óvoda és bölcsőde épül Szentjobbon, ebben a katolikus egyház a partnerük. „Az épület már áll, a berendezése folyamatban van, illetve a szükséges engedélyek beszerzése. Amire még várnunk kell, az a tanfelügyelőség jóváhagyása a bölcsődei és óvodai állások meghirdetésére” – fogalmazott az elöljáró.

Szóba került a közeljövő is. „A következő tanévre azzal is készülünk, hogy az iskolában egyszemélyes padokkal szereljük fel az osztályokat, s várjuk, hogy milyen szabályozások mellett lehet szeptembertől az oktatást elkezdeni. Az online oktatás különösen a kicsiknél nehéz, bár az itteni kollégák mindent megtettek, szerintem a gyerekeknek elsősorban közösségre van szükségük, s csak másodsorban számítógépekre” – vélekedik Zatykó Jácint.

2020.08.15
Galéria
A Szent István Általános Iskola
Kulcsszavak: