Újraindult a fogorvosi ellátás Szentjobbon

A településen a régi jegyzői lakot alakították át korszerű orvosi rendelővé.

Szentjobb 2012-ben lett községközpont, addig rendelések voltak, az épület különböző gyűléseknek adott helyett, az RMDSZ-székház és a könyvtár is ott működött – idézte fel Zatykó Jácint alpolgármester az orvosi rendelő történetét. Az épületet sikerült felújítani, majd 2018-ban teljesen befejezni, a külső és belső renoválás mellett új tető is került rá, ott van a háziorvosi rendelő, a gyógyszertár és fogorvosi rendelő is, tette hozzá. Mint mondta, a rendelő felújítását az RMDSZ-frakció kezdeményezte, a megyei tanács pedig támogatta a kezdeményezésüket.

Orvosi rendelés is van tehát Szentjobbon, a fogorvosi rendelőt is működtetik. A járvány ideje alatt, ahogy másutt is, szünetelt a fogorvosi rendelés, de az enyhítések után újra működik ez a szolgáltatás, hetente két napon, kedden és csütörtökön. Mint azt Zatykó Jácinttól megtudtuk, a 18 év alattiaknak ingyenes a kezelés, az I–IV. osztályosoknak pedig évente tartanak fogápolási és szájhigiéniás tanácsadást.

Az alpolgármester egyébként támogatta a fogorosi rendelő meg- és újranyitását is, valamint az orvosi szolgáltatások biztosítását a község lakóinak – tájékoztatott Vlad Pușcaș, a Sano Medical Clinic ügyvezetője, aki azt is elárulta: páciensei száma növekszik. A rendelőkben megtették az összes szükséges járványmegelőző intézkedést, a különböző felületek mellett a levegőt is fertőtlenítik.

2020.08.15
Galéria
Zatykó Jácint és Florin Lobonț háziorvos
Kulcsszavak: