Iskolakezdésre készen

Az érbogyoszlói tanintézetben megtörténtek azok a beruházások, amelyek szükségesek az alapvető feltételek teljesítéséhez a normális működés érdekében.

A beruházás kapcsán elsősorban a mosdók és a termek felújításáról, továbbá a bútorzat cseréjéről kell beszélnünk– mondta az érbogyoszlói iskola előző igazgatója. Bozsik Lóránt hozzátette, „immár a tanintézethez tartozó mind az öt épület benti mosdóval rendelkezik, a termek nagy része fel van újítva, a világítás le lett cserélve, most olyan szinten vagyunk, amikor elmondhatjuk, hogy tudunk emberi körülmények között dolgozni”.

Beszélgetésünkhöz időközben csatlakozott az éppen szabadságát töltő iskolaigazgató, Postol Károly is. Tőle megtudtuk még, hogy az iskolában felújították az internet-eléréshez szükséges eszközöket is, mivel egyelőre nem tudni, milyen módon kezdődik meg a tanév a koronavírus-járvány okozta nehézségek közepette.

A 2020–2021-es tanévre készülve szinte csak kérdések vannak, válaszok alig – mondta az igazgató. Egyelőre nem tudni azt sem, hogy online oktatással vagy pedig rendes iskolalátogatással kezdődik meg szeptemberben a tanév, ők mindenre készülnek, így elkezdik takarítani a tantermeket, hogy ha a lehetőség megadatik, akkor megfelelő körülmények fogadják a gyermekeket. Egyelőre az biztos, hogy a kollégák és a diákok egyaránt várják már a kezdést – teszi hozzá Postol Károly.

Az érbogyszlói iskolába mintegy 270 gyermek jár. Megközelítőleg 30 óvodás, negyven elemista és körülbelül ugyanennyi V–VIII. osztályos van Albison és Bogyoszlón is. Albison csökken a gyermeklétszám az iskolában, de az óvodából várható az utánpótlás.

Az iskola vezetőségének tervei között szerepel a tanintézet további csinosítása, például ott, ahol még nem sikerült felújítani a termeket, azt is elvégeznék, szeretnék lecsiszolni a parkettet, virágoskerteket létrehozni, sokszor elkelne még a padok cseréje, továbbá az elektronikai vagy informatikai rendszerek felújítása.

 Készült az Érbogyoszlói Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

2020.08.11
Galéria
Bozsik Lóránt
Kulcsszavak: