Utat aszfaltoznak, járdát öntenek

Az elmúlt években Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban a Bihar Megyei Tanács támogatásával és a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal saját hozzájárulásával összesen 2,93 kilométernyi útszakaszra került új burkolat.

A 13. számú községi úton 2421,5 méter hosszan (Csokaly), a 12. számú községi út mentén pedig 510 méternyi szakaszon (Érköbölkút) került új burkolat az útra.

Most zajlik a Fejlesztési Minisztérium – Helyi Fejlesztéseket Célzó Országos Program és az önkormányzat közös projektjeként a DC 7 út modernizálása Érselénd és Székelyhíd között 2596 méteren. Székelyhídon 1,2 kilométernyi karbantartó aszfaltszőnyeget sikerült önteni a 767A megyei út mentén, Hegyközszentmiklós felé. Jelenleg folyik a beszerzési eljárás egy olyan 16,5 millió lej összértékű pályázat esetében, mely Székelyhíd, Csokaly, Érköbölkút és Érolaszi bizonyos utcáinak modernizálását, aszfaltozását teszi lehetővé a Fejlesztési Minisztérium, Helyi Fejlesztéseket Célzó Országos Program keretében.

2017-ben járdát öntöttek a székelyhídi Május 1. és Irinyi János utcákon, 875,85 méter hosszan. Idén a Dunării, az Irinyi János és a Március 8. utcákon sikerült járdát javítani 410 méteren.

2020 márciusáig a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynöksége révén sikerült mezőgazdasági utakat kövezni, aszfaltozni. Székelyhídon 5106 métert köveztek és 3805 métert aszfaltoztak Csokaly felé, a Becsali mellett lévő postaúton.

Az útfelújítás haszna

Nagy Attila mezőgazdász elmondta, az elkészült aszfalt szinte felére csökkenti az összes mezőgazdasági munkálat idejét, emellett kevesebb üzemanyagot használnak el. A nagyvállalkozó kiemelte, hogy az aszfaltos utak mellett nagy jelentőségük van azoknak a mezőgazdasági utaknak, amelyeket sikerült lekövezni. Nagyon sok mezőgazdasági út járhatatlan volt esőzések alkalmával, de egy részüket sikerült járhatóvá tenni.

Készült a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

2020.08.10
Galéria
Nagy Attila vállalkozó
Kulcsszavak: