Csomagok iskolakezdőknek

A nagyszalontai Toldi Óvodában és a környező falvak magyar tagozatot működtető óvodáiban is átvehették a Rákóczi Alapítvány ajándékát azok a gyermekek, akik ősztől magyar iskolában kezdik tanulmányaikat.

Kevés kivétellel minden leendő előkészítő osztályos kisdiák részt vett szüleivel az iskolakezdő tanszercsomagok átadására rendezett összejövetelen a nagyszalontai Toldi Óvodában. Az óvónők ismertették a legfontosabb tudnivalókat az adományozóról, a budapesti székhelyű Rákóczi Szövetségről.

Az 1989 óta működő civil szervezet Magyarország egyik legelső és legnagyobb társadalmi szervezete. Taglétszáma meghaladja a 19 000 főt, és a Kárpát-medence minden táján működnek helyi és ifjúsági szervezetei. Célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása a hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében, valamint II. Rákóczi Ferenc fejedelem szellemi örökségének népszerűsítése. Az anyagi segítségnyújtás mellett kiemelkedő célja még a szervezetnek a szomszédos országokban kisebbségben élő magyarság oktatásügyének, kultúrájának támogatása, a Kárpát-medencei magyarság összetartozás-tudatának erősítése.

A folytatásban az óvónők mondtak köszönetet az adományért. „Ajándék ez a pedagógusoknak, a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. A pedagógus partnert tudhat maga mellett a küzdelemben, a szülő érzi, hogy értékelik a döntését, a gyerekek örülnek, mert szeretnek ajándékot kapni, és motiválja őket abban, hogy vágyjanak iskolába menni” – mondta Megyesi Ildikó.

Hasonlóképpen a szülők is megköszönték, hogy a szövetség megajándékozta gyermekeiket, akik számára ez a csomag az első kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy ősztől már iskolába fognak járni. A gyerekek verset mondtak, énekeltek, majd kíváncsian vették át a csomagokat, s fedezték fel az iskolakezdő ajándékokat.

 

2018.05.28
Galéria
A Toldi Óvoda egyik csoportjának iskolába készülő tanítványai