Télen meleg, nyáron hűs a kultúrház

Érköbölkúton az elmúlt években nagymértékű fejlesztések mentek végbe a helyi kultúrotthon épületén. Például 2016-ban tűzhellyel szerelték fel a lagziknak is helyet adó épületet, illetve sikerült kerítéssel ellátni azt. Ugyanakkor fűtésberendezésekkel, vízmelegítő kazánnal, csillárokkal, melegítővel, függönyökkel, rolókkal, székekkel rendezték be a kultúrházat. 2018-ban és 2019-ben pedig légkondicionáló berendezéssel látták el a létesítményt. Ugyanitt 2017-ben megjavították a református egyházközség parókiája körüli kerítést és folyamatban van a templom felújítására vonatkozó műszaki tervek kivitelezése is. Idén járdaöntés is várható.

Bádon Levente, az Érköbölkúti Korona Egyesület elnöke, alapító tagja:Az egyesület által rendezett tevékenységek főképpen a falunapokra alapoznak. Minden évben egyszer meg szoktuk rendezni a falunapokat , ez általában szeptemberi hónapban szokott lenni. Sajnos az idén el fog maradni.

Egyesületünkkel még  nyertünk egy pályázatot, amelyiket Hercz Vilmossal néptáncoktatóval szervezünk közösen. Ő oktatja a fiatalokat néptáncra. Több mint 25 gyermek vesz részt az oktatásban. Sajnos ez a program is parkolópályára került a járványhelyzet miatt.”

A kultúrház 2018 vége felé lett átadva. 2019-ben pedig befejezték a fűtéstechnikát, ami nemcsak fűt, hanem hűt is. Tudják használni nyári és téli időszakban is, mert teljes mértékben elektromos, igy tiszta, könnyen és gyorsan kezelhatő.

A kultúrház amióta fel lett újítva, tökéletesen helyt ad, megfelel a közösség minden tevékenységének a lebonyolítására. Például  fiatalok szüreti báli felkészülése, színdarabok gyakorlása, bemutatása (amit közösen az egyházzal szerveznek), március 8-i rendezvények, lagzik, egyéb kulturális és közösségi események.

Készült a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

2020.08.07