Minden utca aszfaltburkolatot kap

Munkagépek dolgoznak Bisztraterebes bejáratánál, s mint megtudjuk: a község eddig leaszfaltozatlan utcái is új burkolatot kapnak.

Jó dolgok történnek, mondta Ioan Silaghi, a Lucsiltrans Kft. gépkezelője azon kérdésünkre válaszul, hogy épp mi történik a munkaterületen. Kiváló polgármesterük van, az ő mandátuma alatt az oldalsó utcák hatvan százalékát leaszfaltozták, most további utakat burkolnak be. „Nálunk nemcsak a választás előtt dolgoznak, hanem a mandátum alatt is.” – jelentette ki a terebesi férfi.

A Bisztra-Berettyó Közösségközi Fejlesztési Egyesülettel 2015-ben pályáztak uniós támogatásért, 2016-ben nyertek, csak az óvások miatt két és fél évig tartott a közbeszerzési eljárás, így az aszfaltozás alapozását csak 2018-ban tudták elkezdeni, – mondta Vincze Nándor, Tóti polgármestere, aki egyszemélyben a Tótiból, Dernából és Vámoslázból álló fejlesztési egyesület elnöke is. Összesen hárommillió eurót nyertek, minden községnek van egy-egy millió eurója. A pályázat része a Vámoslázhoz tartozó Micskét és Tótit összekötő, körülbelül hat kilométer hosszúságú út, továbbá Tótiban aszfaltborítást kap minden falu valamennyi utcája, ami kimaradt az előző pályázatokból, mondta polgármester, aki szerint idén őszre elkészülnek ezzel a munkával is.

Az új járdákkal „visszalopták” a régi időket. „A polgármester el is felejtett szólni nekünk. Egyszer csak láttuk, hogy jönnek a munkások és elkezdik ásni, betonozni a járdát. Hát ez hatalmas meglepetés volt, és azóta is óriási segítség mindannyiunknak” – mondta Rimai Mária. Immár Tóti valamennyi részéről szépen, normális körülmények között el lehet menni a központba, mondja az idős asszony, aki hozzáteszi, a nemrég elkészült gyalogjárók az egykor már létező járda helyére épültek, egy kicsit visszalopva a múltat, a valamikor jól megszokottat és rendet. Minden utca egyik oldalán széles, jó minőségű betonjárda épült, és már nem kell sárban, latyakban, hepehupás úton gyalogolni, száraz és tiszta lábbelivel meg lehet járni a központot, akár az utolsó házaktól is.

Készült a Tóti Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

2020.08.06
Galéria
Kulcsszavak: