A gyermekfocira helyezik a hangsúlyt

Megvan az eredménye annak, hogy a polgármesteri hivatal és a község elöljárója is minden támogatást megad a diószegi labdarúgás fejlesztéséhez. Néhány éve megnyerték az V. ligát, azóta az ifjúsági csapatokkal érnek el sikereket.

Szűcs Tibor, a Bihardiószeg Sportklub edzője büszkén eleveníti fel, hogy a 2013–2014-es szezonban első helyen végeztek az V. ligában, s ennek köszönhetően feljutottak a IV. osztályos bajnokságba, és a legelső évben máris a második helyezést sikerült elérniük, ami nagyon nagy meglepetés volt, hisz ugyanazzal a csapattal indultak, mint annak előtte az V. ligában. Ráadásul ugyanolyan pontszámot értek el, mint az első helyezett. A kitartó munkának köszönhetően a feljutást követő második évben megnyerték a IV. ligát, aztán pedig a Román Kupa megyei szakaszát. A III. ligába való kerülésért egy Arad megyei, nagyon erős csapattal játszottak, s végül alulmaradtak.

Gyermekcsapatok a topon

– Az ezt követő években folytatódott szereplésünk a IV. ligában, de ezzel párhuzamosan elkezdtünk a gyerekekkel is foglalkozni – eleveníti fel a történteket a tréner. – Több gyermekcsapatot hoztunk létre, és a legelső csoportommal az idén sikerült harmadik helyezést elérnünk a megyei bajnokság D1-es junior korosztályában, ez a 2008–2009-es születésű gyermekeket jelenti.

A jó eredmények egymást követték, ugyanezzel a korosztállyal focitornát nyertek Hegyközpályiban, aztán a Bihardiószegen szervezett megmérettetésen másodikok lettek olyan csapatok közül, mint Érmihályfalva, Székelyhíd, a sportlíceum együttese és egy Szilágy megyei gárda.

Bővítik az ificsapatok számát

A fiatal, lelkes edző nemcsak a ma sikereit sorolja, hanem a terveket is: most alakult egy másik ificsapat a 2010–2012-es korosztály képviselőiből. Szűcs Tibor elképzelései szerint még az idén még fiatalabb gyermekekből álló korosztályos csapatot is alakítanak.

Jelenleg mintegy 30 gyermek tagja a Bihardiószeg Sportklubnak, s már közzétették a felhívást, hogy várják a jelentkezőket a 2010-, 2011-, 2012-es születésű gyerekek közül. Minden ifinek szeretnének lehetőséget adni, aki szeretne focizni. A gyermekek nagyon kedvelik ezt a sportágat, a szüleik is támogatják őket. A járványhelyzet miatt most csak tízes csoportokban tudnak edzéseket tartani, minden egészségügyi előírást figyelembe vesznek.

Felfigyeltek a diószegi fiatalokra

Mados Attila polgármester és a diószegi önkormányzat elejétől fogva a sportklub mellé állt, mindenben segítik, akár pénzügyileg is, támogatva az idegenbeli szereplés költségeit, akár a sportfelszerelések, labdák beszerzése tekintetében. Műfűves pálya áll a fiatal játékosok rendelkezésére.

A diószegi tehetségekre felfigyeltek a megyeközpontban is, mivel játékosaik iránt érdeklődik a sportiskola, a Nagyváradi Viitorul, s vittek is el játékosokat. Az ottani edzőknek tetszenek a diószegi játékosok, akik jelenlegi csapatuk legjobbjai, szóval megállják a helyüket Nagyváradon is.

Készült a Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.05
Galéria
Kulcsszavak: