Segítségnyújtás járványhelyzetben

DR. ERDÉLYI ROSCA KATALIN diószegi családorvos elismerően nyilatkozott a polgármesterrel való együttműködéséről.

A háziorvostól megtudtuk, hogy a közelmúltban az ablakokat cserélték ki a diószegi orvosi rendelőkben. A tervek szerint az idén még várhatók újabb felújítások, festés, a fűtéshálózat korszerűsítése.

A járványügyi helyzetben nagyon jól együttműködtek Mados Attila polgármesterrel. Amikor a vírus terjedése miatt tavasszal elkezdődtek a korlátozások, az emberek, főleg a külföldről hazatérők nem mindengyike értette meg ezek lényegét, s nagyon sokan jöttek egyszerre a rendelőbe. Erről a helyzetről értesítették a polgármestert, aki másnap már egy őrt biztosított, ami nagyon hasznos volt. Természetesen mindenki kapott ellátást, csak szervezett formában zajlott a vizsgálat, előre be kellett jelentkezni, időpontot kérni.

Dr. Erdélyi Rosca Katalin családorvos kiemelte, hogy a polgármesternek köszönhetően kaptak fertőtlenítőszereket, maszkokat és védőruhákat. Elsőként a megyében digitális lázmérőket is biztosítottak nekik. Mados Attila személyesen segédkezett abban, hogy ételt vigyenek azoknak, akik karanténban voltak ebben az időszakban.

Készült a Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.05