Cseke Attila: „A diákok örök élményekkel gazdagodtak”

Átadták a Partium Alapítvány által készített, Téglák a falban című emlékkönyveket, amelyek a Bihar megyei magyar nyelvű végzős diákok számára készültek.

Elsőként az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai vehették át a végzősök kiadványát, az iskola nevében Ciubotariu Éva igazgatóhelyettes üdvözölte a jelenlévőket és köszönte meg az emlékkönyveket. Zárószóként emlékeztette a diákokat: „Ne felejtsétek el, az iskola mindig visszavár titeket”.

Kéry Hajnal Bihar megyeitanfelügyelő-helyettes kifejtette, hogy reméli, a diákok egy hagyományos kicsengetésben is részesülnek majd, hisz az idei év különös nehézség elé állított mindenkit, ezért nem tudtak a hagyományokhoz méltón elköszönni az iskoláktól. „Ez a könyv legyen emlék, fogadjátok szeretettel búcsúzóul” – ajánlotta a diákoknak a kiadványt.

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke kiemelte: „Ezekben az iskolákban a diákok örök élményekkel gazdagodtak, amiket semmiképp sem szabad elfelejteni. Ha ez az emlékkönyv segít feleleveníteni ezeket az érzéseket, már örülünk, hogy sikerrel jártunk. Egy olyan kiadványt szerettünk volna, ami összegyűjti a megyei iskolákat, a tanulótársakat, pedagógusokat. Az élet sokszor messzire sodor minket, de emlékeznünk kell rá, honnan indultunk, ahhoz, hogy együtt építsünk jövőt. Nagyváradon rátok, a fiatalságra van szükség. Ezentúl minden évben célunk megjelentetni e könyvet, és hagyományt teremteni Bihar megyében, remélve, hogy jövőre már más körülmények között találkozhatunk, és adhatunk egy plusz kötődést. Sok sikert kívánunk nektek az életben!”

„Nagyon jól esett mindőnknek, hogy egy ilyen összefoglaló kötet készült a Bihar megyei végzős diákokról – mondta az esemény után Oltean Márk, az idén végzett diákok egyike. – Nagyon egyedi évfolyam voltunk minden tekintetben, ezért nagyon örülünk, hogy pont velünk újjáéled a hagyomány, és reméljük, hogy sokáig fog tartani.”

2020.08.05
Galéria